breaking news Νέο

5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας : Συμμετοχή στο διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE

  • 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας : Συμμετοχή στο διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE
  • 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας : Συμμετοχή στο διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE

Ο διαγωνισμός ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League Greece στο πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL τελείωσε.

Σημασία για εμάς δεν είχε η νίκη αλλά η προσπάθεια και η κατάκτηση της μάθησης μέσα από αυτήν. «Έτσι λοιπόν το διήμερο ταξίδι προς την Ιθάκη μας τελείωσε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαίου 2021».

Ένα ταξίδι στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE, σχετικά με την επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος αυτού της άθλησης σε αστικό περιβάλλον με την χρήση απλών αντικείμενων της καθημερινής ζωής (φετινό θέμα του διαγωνισμού) καθώς και την κατασκευή ενός αυτόνομου ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3.

Ένα ταξίδι που μας χάρισε έντονα συναισθήματα, συναισθήματα πρωτόγνωρα που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Ένα ταξίδι που έμοιαζε σαν παραμύθι. Χαρά, λύπη, συναγωνισμός, ανταγωνισμός μα σίγουρα με στόχο …τη συνεχή πρόοδο. Τι από όλα όσα βιώσαμε να πρωτοθυμηθούμε; Την δημιουργία με το μυαλό και τα ίδια μας τα χέρια. Την επαφή με τον μαγευτικό κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής, την αντιμετώπιση της συναρπαστικής πρόκλησης ˑ του να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που μέχρι τώρα σού φαίνονταν περίπλοκα.

Και όλα αυτά ενώ το διασκεδάζεις, παίζεις και γελάς, παρέα με τους φίλους σου. Για τους ίδιους τους Προσκόπους θα είναι σίγουρα μια καινούργια αρχή. Μια νέα ανακάλυψη ότι δεν είναι ο προορισμός που μετράει, αλλά … το ταξίδι!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στο ζωντανό κύτταρο του Συστήματός μας που είναι οι ίδιοι οι Πρόσκοποί μας, οι οποίοι παρά τις πολλές τους υποχρεώσεις και τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας ήταν πάντα εκεί για να κατακτήσουν τους πολυεπίπεδους στόχους τους.

Αυτοί μας έδωσαν τη δύναμη για να συνεχίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Με το πέρας της τελικής φάσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

• Τον φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση) ο οποίος σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά Βέροιας (που φιλοξενείται στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας) για την συνεργασία τους στην σχεδίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος ρομποτικής «S.T.E.A.M.» yourself with FLL Βεροίας.

• Την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βεροίας.

• Την προπονήτρια και μέντορά μας κ. Τσιφινδάρη Γεωργία – Αικατερίνη καθώς και τον βοηθό μας πάνω στο Project κ. Μποσμαλή Αγγελική.

• Το μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασής μας κ. Τζιώτα Κατερίνα.

• Και τέλος τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους σε κάθε επίπεδο.

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής