breaking news Νέο

Football League : Καβάλα, Βέροια, Πανσερραϊκός: Ποιός θα χάσει το τρένο;

Football League : Καβάλα, Βέροια, Πανσερραϊκός: Ποιός θα χάσει το τρένο;

Η τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του βαθμολογικού πινακα του βορείου ομίλου της Football League, όπως ηταν αναμενόμενο, αφού ΒΕΡΟΙΑ και Πανσερραϊκός έπαιζαν μεταξύ τους, έσπασε με την "Βασίλισσα" που ήταν νικήτρια του ντέρμπι τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα να παίρνει σημαντικό προβάδισμα στην "μάχη" της ανόδου, έναντι του Σαββατιάτικου αντιπάλου της.

Με τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Πανσερραϊκό, ΒΕΡΟΙΑ και Καβάλα  έχουν πλέον τον πρώτο λόγο όσον αφορά τα δυο εισιτήρια του ομίλου που οδηγούν στην Super League 2.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι η ΠΑΕ των Σερρών αναμένεται να σηκώσει λευκή πετσέτα. Απομένουν, τέσσερις ακόμη αγωνιστικές με παιχνίδια δύσκολα και για τους τρεις διεκδικητές των δυο πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγούν στην άνοδο, με αντιπάλους που καίγονται για τους βαθμούς, αφου κάποιοι από αυτούς παίζουν μια ολόκληρη κατηγορία. Την παραμονή τους στην Football League.

Η ΒΕΡΟΙΑ, που όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, με την νίκη της επί του Πανσερραϊκού απέκτησε την ευχέρεια ενος στραβοπατήματος, μιας ισοπαλίας με την προϋπόθεση βέβαια οτι ο Πανσερραϊκός θα κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο γι' αυτόν, την Κυριακή παίζει στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό, ένα παιχνίδι με πολλές παγίδες μιας και ο αντίπαλος αγωνίζεται να αποφύγει τις δυο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στον υποβιβασμό, για να ακολουθήσου δυο εντός έδρας αγώνες, με την Καβάλα στο ντέρμπι της κορυφής και τον αδιάφορο βαθμολογικά Πιερικό, και κλείνει την χρονιά με το εκτός έδρας παιχνίδι της στην Τρίγλια, ευχόμενη βέβαια μέχρι τότε η ομάδα της Χαλκιδικής να έχει εξασφαλίσει και μαθηματκά την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Καβάλα, που σίγουρα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τις δυο συνδιεκδικήτριες της στην μάχη της ανόδου παίζει στην Κοζάνη με την ΑΕΠ και ακολουθούν το ντέρμπι με την ΒΕΡΟΙΑ και πάλι εκτός έδρας στο γήπεδό της, το "Ανθή Καραγιάννης" με τον Ολυμπιακό Βόλου για να κλείσει τη χρονιά στο γήπεδο της Αριδαίας με τον Αλμωπό.

Τέλος ο Πανσερραϊκός που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση καθώς έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από την ΒΕΡΟΙΑ και την Καβάλα, την Κυριακή υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου και ακολουθούν οι αγώνες με τον Αλμωπό, στην Αριδαία, τον Απόλλωνα Πόντου στην έδρα του και την Ηγουμενίτσα την τελευταία αγωνιστική με τον Θεσπρωτό.

Με βάση την δυναμικότητα αλλά και την ανάγκη των βαθμών που έχουν οι προσεχείς αντίπαλοι των τριών "μονομάχων" για την εξασφάλιση των δυο εισιτηρίων που οδηγούν στην άνοδο θεωρούμε ότι τα παιχνίδια τους διαθέτουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας.

Ετσι πλεονέκτημα αποκτούν οι ομάδες που έχουν περισσότερους βαθμούς, δηλαδή η Καβάλα και η ΒΕΡΟΙΑ, δίχως φυσικά το πλεονέκτημα αυτό να τους εξασφαλίσει και την άνοδο. Απλά τους δινει ένα προβάδισμα έναντι του Πανσερραϊκού που στα τέσσερα παιχνίδια που του απομένουν δεν έχει την πολυτέλεια του λάθους που έχουν οι αντίπαλοι του. Και από μόνο του αυτό το γεγονός φανερώνει το πόσο μεγάλη αξία είχε η προχθεσινή νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ, με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Η ΒΕΡΟΙΑ με την νίκη της στο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό απαλάχθηκε από την πίεση που θα αντιμετώπιζε  με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, αφού θα έπρεπε να πάει «τρένο» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Μια πίεση που μετά το προχθεσινό αποτέλεσμα πέρασε στον Πανσερραϊκό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής