breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Επιστρέφει σε παλιά «καλούπια»

Γ' Εθνική : Επιστρέφει σε παλιά «καλούπια»

Με τα παιχνίδια της Κυριακής, ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής όσον αφορά την πρώτη φάση του, αφού θα ακολουθήσουν αγώνες μεταξύ των 10 ομάδων που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις των ισάριθμων ομίλων, για να ξεχωρίσουν οι 4 που θα ανέβουν κατηγορία.

Στον 2ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν οι τρείς εκπρόσωποι της Ημαθίας, η μοναδική εκκρεμότητα είναι η 10η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό και την οποία παλεύουν να αποφύγουν τέσσερις ομάδες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Νίκη Αγκαθιάς.

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έχουν ήδη σφραγίσει τα εισιτήριά τους και γνωρίζουν την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται την νέα περίοδο.

Η ομάδα των Τρικάλων με τον βαθμό της ισοπαλίας της περασμένης αγωνιστικής, στην έδρα της με αντίπαλο την Αναγέννηση Πλαγιάς, καπάρωσε θέση στην Γ' Εθνική της επόμενης περιόδου ανεξάρτητα με το τι θα ισχύσει, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έχει ήδη, εδώ και αρκετό καιρό ετοιμάσει τις βαλίτσες της επιστροφής του στα τοπικά πρωταθήματα και τα παιχνίδια που δίνει εδώ και καιρό έχουν τυπική διαδικασία.

Το ενδιαφέρον λοιπόν των φιλάθλων της Ημαθίας επικεντρώνεται στην Νίκη Αγκαθιάς, που στην κυριολεξία αυτοκτόνησε στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο τον αδιάφορο βαθμολογικά Εθνικό στα Γιαννιτσά. Ετσι μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα η ομάδα της Αγκαθιάς με 17 βαθμούς βρίσκεται οριακά στην ζώνη του υποβιβασμού και δεν της αρκεί η νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι με αντίπαλο τον Αετό Βαρβάρας στην έδρα της, αλλά χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Οι ομάδες με τις οποίες παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό είναι ο Α.Σ. Γιαννιτσών, ο οποίος έχει δύο βαθμούς περισσότερους και την Κυριακή παίζει στην έδρα του με τον αδιάφορο βαθμολογικά Θερμαϊκό Θέρμης, η Αναγέννηση Πλαγιάς, η οποία επίσης έχει δύο βαθμούς περισσότερους από την Αγκαθιά (17 με 19) και φιλοξενεί στην έδρα της την Θύελλα Σαρακηνών, που επίσης δεν καίγεται για τους βαθμούς και τον Εδεσσαϊκό που έχει τρεις βαθμούς περισσότερους και αντιμετωπίζει στην έδρα του τον πρωτοπόρο και ήδη πρωταθλητή του ομίλου Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η Νίκη Αγκαθιάς ευνοείται σε σχέση με τον Εδεσσαϊκό και την Αναγέννηση Πλαγιάς.

Για να παραμείνει λοιπόν στην κατηγορία η Νίκη Αγκαθιάς θα πρέπει να κερδίσει την Κυριακή στην έδρα της τον αδιάφορο βαθμολογικά Αετό και να χάσει μία από τις τρεις ομάδες στις οποίες αναφερθήκαμε ή να φέρει ισοπαλία η Αναγέννηση Πλαγιάς.

 

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Σύμφωνα με την τροποποίηση της προκήρυξής του και από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε κανένα τοπικό πρωτάθλημα, την ερχόμενη αγωνιστική το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες και πιο συγκεκριμένα με 76, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε και λιγότερους ομίλους.

Η τροποποίηση συγκεκριμένα αναφέρει: «Ορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή των προβιβαζόμενων στην ανώτερη κατηγορία ομάδων, όπως και των υποβιβαζόμενων στην κατώτερη κατηγορία.

στ) Σε περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίσει την μη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ θα καταργηθεί η παράγραφος 15.3 και δεν υπάρξει προβιβασμός καμιάς ομάδας από την Α' του τοπικού στην Γ' Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν με στόχο την μείωση των ομάδων της Γ' Εθνικής και τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι ομάδες που αγωνίστηκαν την φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ήταν 126 και αυτές που υποβιβάζονται με βάση την κύρια προκήρυξη 50. Τέσσερις θα προβιβαστούν από την Γ' στην Football League ή στην Super League 2, ανάλογα με το αν ισχύσει ή όχι η αναδιάρθρωση του Λευτέρη Αυγενάκη και τέσερις υποβιβάζονται από την Football League, συν, πλην, το αποτέλεσμα είναι 76. Αυτός είναι ο αριθμός των ομάδων που την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στην Γ' Εθνική, με την Ημαθία να εκπροσωπείται σίγουρα από τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων κι αν τα καταφέρει την Κυριακή και την Νίκη Αγκαθιάς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής