breaking news Νέο

Από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

  • Από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
  • Από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
  • Από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Με 56 από τα 71 μέλη του συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 4ης Ιουνίου, το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης της τηλεοπτικής διάσκεψης, παραχωρήθηκαν φορητοί υπολογιστές σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, με πρώτους αυτούς της μειοψηφίας, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

Η μετάδοση της τηλεδιάσκεψης πάντως, απείρως καλύτερη από την προηγούμενη φορά, αναφορικά με την ταχύτητα του διαδικτύου.

 

Ακολούθησε ενημέρωση από μέλος της διοίκησης του σωματείου των τραπεζοϋπαλλήλων, για τη μείωση των τραπεζικών υποκαταστημάτων στη χώρα. Στην περίοδο των μνημονίων, έχουν ήδη κλείσει τα....μισά υποκαταστήματα!

 

Ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και της εισόδου των τεχνολογιών, χαρακτήρισε το γεγονός ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να προσεχθεί η συρρίκνωση καταστημάτων, η οποία θα ταλαιπωρήσει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, που δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη συναλλαγή του. Ο κ. περιφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα της κοινωνικής διάστασης, με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων.

 

Δεν έλειψαν και οι κόντρες μεταξύ του προέδρου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Γιαννούλη, που εκ νέου χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του κ. Καρακωστάνογλου, που σίγουρα αδικούν και τον ίδιο, αλλά και το θεσμό, που εκπροσωπεί δίκαια ο ακαδημαϊκός κ. Καρακωστάνογλου.

 

Καλά λόγια για τις υπηρεσίες που παρείχε, ως γιατρός του «Παπαγεωργίου», στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, εξέφρασε για τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Χρήστο Παπαστεργίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Όσο και αν ψάξει κανείς για την κατάσταση που υπήρξε στη Θεσσαλονίκη με την πανδημία τον περασμένο Νοέμβριο, η μόνη που δεν φταίει είναι η περιφερειακή αρχή.

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα», είπε ο περιφερειάρχης, στην επερώτηση του κ. Παπαστεργίου.


Καρακωνστάνογλου
Τζιτζικώστας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής