breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Συνεχίζει το σκωτσέζικο ντους

  • ΒΕΡΟΙΑ: Συνεχίζει το σκωτσέζικο ντους
  • ΒΕΡΟΙΑ: Συνεχίζει το σκωτσέζικο ντους

Η σταθερότητα και η συνέπεια, στις δυνατότητες των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ της, προφανώς και είναι λέξεις άγνωστες για την φετινή ΒΕΡΟΙΑ και η αγωνιστική συμπεριφορά της μοιάζει με σκωτσέζικο ντους. Πότε ζέστη και πότε κρύο.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των οπαδών της, για μια επιτυχία, έρχεται η απρόσμενη «κατραπακιά» που τους βάζει σε σκέψεις. Και ευτυχώς έχει αποφασιστεί η αναδιάρθρωση, η συνένωση των δύο κατηγοριών της λίγκα και η συμμετοχή της στην Super League 2 τη νέα περίοδο, θεωρείται δεδομένη.

Ομως αυτό που συνέβη την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για την φετινή ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ. Προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με γκολ του Λουκίνα ύστερα από πάσα του Μπουκουβάλα και στο 12ο λεπτό ο Θεσπρωτός είχε γυρίσει το αποτέλεσμα!! Η ομάδα με την γρανιτένια άμυνα, δέχθηκε δύο τέρματα μέσα σε δύο λεπτά. Από το 10' έως το 12', όσα δηλαδή είχε δεχθεί στα προηγούμενα 14 παιχνίδια, σε περισσότερα από 1260 λεπτά!!

Και η ΒΕΡΟΙΑ, του πρώτου τουλάχιστον ημιχρόνου, δεν ήταν κακή ή το λιγότερο, δεν ήταν χειρότερη από τον αντίπαλό της. Και όμως πήγε στα αποδυτήρια κυνηγώντας το σκορ.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Θεσπρωτός δεν ήταν χειρότερος από την ΒΕΡΟΙΑ κι όμως έχασε με 3-0!!

Στο ποδόσφαιρο σε έναν αγώνα μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα. Όμως σε βάθος χρόνου, σε ένα πρωτάθλημα 20 ή 30 αγωνιστικών, παίρνεις αυτό που δικαιούσε. Εκτός κι αν μεσολαβήσουν εξωαγωνιστικοί παράγοντες.

Στο παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑ στην Ηγουμενίτσα, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε «φουργιόζα» στον αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό ύστερα από πάσα του Μπουκουβάλα, ο Λουκίνας με σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ηταν η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενουμένων και η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Το γρήγορο γκολ χαλάρωσε προφανώς τους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ, που έτσι κι αλλιώς μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι δέχονταν γκολ με το σταγονόμετρο.

Ο Θεσπρωτός απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στην πρώτη οργανωμένη επίσκεψή του στα καρέ της εστίας του Βελλίδη κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με σουτ, από το σημείο του πέναλτι του Σαραντίδη. Και πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ της ισοφάρισης οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ, οι αντίπαλοι τους πέτυχαν και ένα δεύτερο τέρμα, κάνοντας την ολική ανατροπή με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Πατσέκου.

Στα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα τρεις ευκαιρίες, τρία γκολ.

Από το σημείο αυτό και μέχρι την λήξη του παιχνιδιού η ΒΕΡΟΙΑ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να φέρει αρχικά το παιχνίδι στα ίσα, όπως στο 16' με τον Πόζογλου, στο 28' με τον Λουκίνα στο 45' με τον Μπλέτσα, όμως δεν κατάφεραν να βρουν για δεύτερη φορά δίχυα. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον γηπεδούχο Θεσπρωτό προηγούμενο στο σκορ.

Η ίδια εικόνα και στην επανάληψη. Η ΒΕΡΟΙΑ να πιέζει, να δημιουργεί ευκαιρίες, όπως στο 49' με τον Καραγιάννη, όμως το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά και από στημένη φάση. Στο 56' συγκεκριμένα ο Ραμίρεζ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1.

Η πίεση της ΒΕΡΟΙΑΣ έγινε ακόμη πιο έντονη, όμως το 3-1 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας παρέμεινε αναλλοίωτο. Παρότι δεν της έλειψαν οι ευκαιρίες. Τελικά στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Πασάς με κεφαλιά έκανε το 3-2 και παρολίγο στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης να έφερνε το παιχνίδι  στα ίσα, όμως ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού Κίναλης αντέδρασε εντυπωσιακά, αποκρούοντας σωτήρια το κοντινό πλασέ του μεσοεπιθετικού της ΒΕΡΟΙΑΣ, με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Βλάχου από την Ανατολική Αττική να βρίσκει τους παίκτες της τοπικής ομάδας να πανηγυρίζουν μια πολύ μεγάλη νίκη που ίσως σημαίνει και την παραμονή τους στην κατηγορία.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Γώγος Α., Ζούρκος, Κοντοές, Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνου, Μπίκας (90' Καζβιρόπουλος), Σαραντίδης (79' Πεύτσας), Γκάνσιερ, Πατσέκο (65' Σταυρίδης), Ραμίρεζ (90' Γώγος Γ.).

ΒΕΡΟΙΑ:

Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος (63' Μουχάλης), Σκόνδρας, Μαραγκός, Βεργώνης (82' Ντι Τζιοβάνι), Οικονόμου (44' Μπλέτσας), Καραγιάννης, Πασάς, Πόζογλου (82' Σιμόνι), Λουκίνας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής