breaking news Νέο

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανακοινώνει επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανακοινώνει επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την ώρα που δημοσκοπική εταιρία εμφανίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο σταθερά πρώτο στην κούρσα εν όψει της επικείμενης «μάχης» ως τα τέλη του 2021 για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝ.ΑΛ., ο ίδιος πρόκειται - σύμφωνα με πληροφορίες - να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του την επόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου μ' ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών, στο οποίο και θα αναλύει τις βασικές πολιτικές του θέσεις, ενώ θα γίνεται αναφορά και σε όσα χωρίζουν το κόμμα του από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει η αυλαία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα μπορούν να κατατεθούν σκέψεις και προτάσεις για το μέλλον του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, οι ακρογωνιαίοι λίθοι της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου θα είναι το ΠΑΣΟΚ, η μήτρα επί της ουσίας του μετατραπέντος τώρα σε ΚΙΝ.ΑΛ., και το σύμβολο του ήλιου, από τα οποία στιγμή δεν σκέφτηκε να απαγκιστρωθεί. Ελπίζοντας ότι θα λειτουργήσουν καταλυτικά στη σκέψη των μελών ψηφοφόρων του κόμματος, εμπνεόμενα δηλαδή και πάλι από τα σύμβολα του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκφραστούν σε ψήφους προς το πρόσωπό του.

 

«Εμπιστεύομαι το λόγο και τις αρχές του Ανδρέα Λοβέρδου, με τα οποία ελπίζω το ΚΙΝ.ΑΛ. να αποκτήσει άλλη δυναμική, την οποία και πρέπει να προσδώσει στο ΚΙΝ.ΑΛ. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός του Ανδρέα Λοβέρδου θα προσδώσουν αυτή τη δυναμική στο ΚΙΝ.ΑΛ., πορευόμενο αυτό και η χώρα σε μια σοσιαλδημοκρατική πορεία», τονίζει στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, χειρουργός και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές (τον Ιούλιο του 2019), για τον επίδοξο διεκδικητή της αρχηγίας του ΚΙΝ.ΑΛ.

 

«Αυτή η προβοκάτσια με την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου στο σκάνδαλο NOVARTIS, πιστεύω δεν τον αγγίζει»

Βέβαια, η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και ελεγχόμενου για το σκάνδαλο της NOVARTIS, είναι ένα ζήτημα για το οποίο ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου πιστεύει ότι δεν τον αγγίζει. «Πιστεύω και είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως αυτή η προβοκάτσια με το σκάνδαλο της NOVARTIS δεν αγγίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο. Γιατί ο ίδιος θα αποδείξει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σ' αυτή την ιστορία. Άλλωστε, αυτό θα ήταν τελείως αντιφατικό, όταν εν μια νυχτί ο Ανδρέας Λοβέρδος με το ηλεκτρονικό συνταγολόγιο απάλλαξε τη φαρμακευτική δαπάνη της χώρας κατά 2,5 δις ευρώ», σημείωσε (με τον κ. Λοβέρδο, να θυμίσουμε, μάλιστα να δηλώνει ο περήφανος για τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση των Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου, ως υπουργός Υγείας).

 

Οι άλλες υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου πέρα από την προτίμησή του για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ. στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου, θεωρεί και τις άλλες υποψηφιότητες (Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος) εξίσου σημαντικές, αφού - όπως επισημαίνει – «οι αρχές της δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισονομίας και της αξιοκρατίας διαποτίζουν κι αυτούς και οι οποίες είναι ριζωμένες εν ήδη γονιδιώματος στο πνεύμα και τη φιλοσοφία τους».

 

Ν. Ανδρουλάκης : «Αναιδής και αντιδημοκρατική η εμπλοκή οικονομικών συμφερόντων στα εσωτερικά των κομμάτων»

Στο μεταξύ, απόπειρα ανάμειξης οικονομικών συμφερόντων στα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής υπαινίχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ TV και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ., ο οποίος επεσήμανε γενικά, χωρίς να κατονομάζει ή να υπεισέρχεται σε άλλες λεπτομέρειες, ότι η προσπάθεια να εμπλακούν οικονομικά συμφέροντα στα εσωτερικά των κομμάτων είναι μια συμπεριφορά αναιδής και αντιδημοκρατική. Ενώ ειδικά στον κ. Τσίπρα καταλόγισε έλλειψη πολιτικού πολιτισμού. «Τα μέλη μας θα αποφασίσουν ποιός θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ και όχι ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης ή κάποιοι από την οικονομική ελίτ της χώρας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης, αποφεύγοντας - παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών του - να γίνει πιο συγκεκριμένος.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής