breaking news Νέο

Γιώργος Τσιλογιάννης : «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε δράση, σαν πρόταση προς την Κοινότητα, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε»

Γιώργος Τσιλογιάννης : «Εμείς είμαστε ανοιχτοί  σε οποιαδήποτε δράση, σαν πρόταση προς την Κοινότητα, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8  έδωσε ο Γιώργος Τσιλογιάννης, πρόεδρος της Κοινότητας Βέροιας, την Τρίτη 8/6.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δράση της Κοινότητας την περίοδο της πανδημίας, σημείωσε: «Κατά την περίοδο της πανδημίας η Δημοτική Κοινότητα συνέχισε να είναι ενεργή μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς  τηλεφωνικά, γνωμοδοτούσε για τα θέματα που αφορούσαν τη Βέροια, δεχόταν από δημότες της Βέροιας τηλεφωνήματα σχετικά με προβλήματα που υπήρχαν και με διάφορα διαβιβαστικά ενημερώνονταν στη συνέχεια οι υπηρεσίες. Αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα, όπως στήριξη σε εκδηλώσεις, λόγω των μέτρων για τη μη διασπορά της πανδημίας».

Σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που παίρνει π.χ για ζητήματα καθαριότητας, υπογράμμισε : «Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας πάντα ήταν υπέρ του εθελοντισμού, τον στηρίζαμε και συνεχίζουμε. Κατά την περίοδο της πανδημίας άρχισε να ευαισθητοποιείται ο κόσμος π.χ κάνοντας τη βόλτα του να μαζέψει σκουπίδια και να τα πετάξει σ’ ένα κάδο. Έτσι δημιουργήθηκαν κάποιες εθελοντικές ομάδες και με τη χαλάρωση των μέτρων διοργάνωσαν διάφορες δράσεις, πηγαίνοντας σε διάφορα μέρη για το περπάτημά τους και παράλληλα μάζευαν οποιαδήποτε σκουπίδια αφήναν κάποιοι άλλοι, που δεν είχαν αυτή την οικολογική συνείδηση ή σκέψη. Πρόσφατα συναντήθηκα με αυτές τις εθελοντικές ομάδες και θεωρήσαμε ως Κοινότητα ότι είναι πολύ σωστό να τους στηρίξουμε, να συμμετέχουμε στις δράσεις τους. Και προφανώς σκοπός δεν είναι ν΄ αντικατασταθεί ο δήμος Βέροιας στον τομέα της καθαριότητας, αλλά πιο πολύ για να προωθήσουμε μια πιο οικολογική συνείδηση, για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και να φτιάξεις μια πράξη όχι για τον εαυτό σου αλλά για το σύνολο, για την πόλη που ζεις».

Επίσης σημείωσε με έμφαση : «Εμείς είμαστε ανοιχτοί  σε οποιαδήποτε δράση, σαν πρόταση προς την Κοινότητα να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Προς το παρόν πάνω στον εθελοντισμό δεν έχουμε κάτι καινούριο. Έχουμε κάποιες συζητήσεις με δομές της Βέροιας π.χ με παιδιά με ειδικές ανάγκες, ακόμη όμως είναι σε πρώιμο στάδιο. Ευελπιστούμε να στηρίξουμε και αυτόν τον τομέα και γενικά οποιαδήποτε μορφή εθελοντισμού».

Σε σχέση με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για την τοπική διοίκηση στις Κοινότητες τόνισε: «Απ’ ό,τι είδα, δεν έχει μεγάλες αλλαγές στο θέμα της Κοινότητας. Υπήρχε παλιότερα μια συζήτηση για το  αν θα καταργούταν το σύστημα που υπάρχει τώρα, αλλά μετά από κάποιες διαμαρτυρίες των Κοινοτήτων απ’ ολόκληρη την Ελλάδα, η μορφή της παραμένει η ίδια, το ίδιο και το πως εκλέγονται τα μέλη, πηγαίνει όμως στα 5 χρόνια η θητεία της».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής