breaking news Νέο

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σε σύσκεψη στον προαύλιο χώρο του ΕΚΝ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σε σύσκεψη στον προαύλιο χώρο του ΕΚΝ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας προς όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και όλους τους λαϊκούς φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, γονέων κ κηδεμόνων κα) σε σύσκεψη την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 στις 19:30 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο του ΕΚΝ, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος που συμπεριλαμβάνει και τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογενητριών στο Βέρμιο, για φθηνό ρεύμα στο λαό.

Στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης – μαύρης για το λαό- σχεδιάζεται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους η περιβαλλοντολογική καταστροφή του Βερμίου.

Η εκτεταμένη καταστροφή της ιστορικής – οικολογικής φυσιογνωμίας του βουνού θα έχει οδυνηρές συνέπειες για το λαό και την τοπική οικονομία. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα αβγαταίνουν τα κέρδη τους από την παραγωγή ενέργειας, την ίδια στιγμή που για τα λαϊκά νοικοκυριά το ρεύμα είναι πανάκριβο, πολλά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι η απειλούνται με διακοπή ρεύματος.

ΛΕΜΕ:

  • Όχι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Βέρμιο καθώς είναι περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
  • Να αποσυρθούν τώρα όλες οι άδειες που δόθηκαν για την παραγωγή ενέργειας στην περιοχή.
  • Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Στόχος της σύσκεψης μας είναι να συναποφασίσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα απέναντι σ΄ αυτούς τους σχεδιασμούς. Μόνο ο λαός μπορεί με τον αγώνα του να προστατέψει το περιβάλλον, τις συνθήκες διαβίωσης των χιλιάδων κατοίκων στη περιοχή μας.

Θεωρούμε δικαιολογημένη την οργή του λαού της Νάουσας απέναντι στην προσπάθεια εγκατάστασης των ανεμογεννητριών που έχει να κάνει με τα σχέδια της Κυβέρνησης και των υπόλοιπων κυβερνήσεων και κομμάτων που στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» υπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και όλους τους λαϊκούς φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, γονέων κ κηδεμόνων κα) σε σύσκεψη την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 στις 19:30 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο του ΕΚΝ, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος που συμπεριλαμβάνει και τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογενητριών στο Βέρμιο, για φθηνό ρεύμα στο λαό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής