breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Απέχει επτά βαθμούς από την άνοδο

ΒΕΡΟΙΑ: Απέχει επτά βαθμούς από την άνοδο

Η απροσδόκητη ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, στέρησε την ευκαιρία από την ΒΕΡΟΙΑ να αυξήσει την διαφορά που την χωρίζει από τον τρίτο Πανσερραϊκό και να αποκτήσει με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερο προβάδισμα στη «μάχη» για την κατάκτηση μιας από τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγούν στην Super League 2.

To ίδιο απρόσμενη βέβαια ήταν και η ήττα του βασικού αντιπάλου της του Πανσερραϊκού που έχασε στην έδρα του από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ετσι ΒΕΡΟΙΑ και Πανσερραϊκός παρέμειναν στο ίδιο ακριβώς σημείο εκκίνησης που βρίσκονταν πριν τα παιχνίδια του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Aντίθετα η Καβάλα με την νίκη της επί της ΑΕΠ στην Κοζάνη, φαίνεται να έχει «καπαρώσει» το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου, αφού στα τρία παιχνίδια που της απομένουν χρειάζεται  μόλις δύο βαθμούς.

Με δεδομένο πάντως ότι βρίσκεται στα σκαριά η κατάργηση της  Football League και η ενσωμάτωση των ομάδων της στην Super League 2 (ήδη το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί στη Βουλή και σήμερα Πέμπτη συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων), το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι πλέον η «μάχη» της ουράς και η παραμονή στην κατηγορία, αφού εφόσον τελικά, δεν αλλάξει τίποτα από αυτά που συμφώνησαν πριν 10 περίπου ημέρες στην τηλεδιάσκεψη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και τα ενδιαφερόμενα μέρη (S.L.1, S.L.2, F.L.) και περάσει από τη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο, που είναι και το πιο πιθανό, όλες οι ομάδες που την νέα περίοδο θα αγωνίζονταν στην Football League ανεξάρτητα με την φετινή βαθμολογική τους θέση, θα ενσωματωθούν στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας, το όνομα του οποίου κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει Super League 2.

Βέβαια οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα αυστηροποιηθούν, όπως η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΠΑΕ που θα πρέπει να φθάνει τουλάχιστον τις 250.000 ευρώ και η εγγυητική που θα κατατεθεί να μην είναι μικρότερη των 100.000 ευρώ.

Προϋποθέσεις που σε πολλές ομάδες θεωρούμε ότι θα βάλουν δύσκολα και πιθανόν να μην καταφέρουν τελικά να τις καλύψουν. Ομως αυτό είναι κάτι, που με βάση τα σημερινά οικονομικά και όχι μόνο, δεδομένα, νομίζουμε ότι δεν απασχολεί την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ καθώς δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.

Το μόνο που απασχολεί αυτή τη στιγμή την ΒΕΡΟΙΑ είναι η άνοδος στην επόμενη κατηγορία, που απέχει μόλις ένα βήμα από την Super League 1, που όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από τους ανθρώπους της, είναι ο τελικός προορισμός της.

Ζήτημα γοήτρου βέβαια είναι αυτή η άνοδος να κερδηθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, και όχι μέσω ρυθμίσεων, υπουργικών παρεμβάσεων και αναδιαρθρώσεων. Αυτό είναι κάτι που το απαιτεί η πεντακάθαρη ιστορία της ΒΕΡΟΙΑΣ. Οσο κι αν κάποιοι περαστικοί από την πόλη και την ομάδα, προσπάθησαν να την αμαυρώσουν.

Απομένουν λοιπόν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με την Καβάλα στο ντέρμπι της κορυφής στο Δημοτικό Στάδιο, τον Πιερικό επίσης στην έδρα του και την Τρίγλια εκτός έδρας και η ΒΕΡΟΙΑ χρειάζεται 7 βαθμούς (δύο νίκες και μία ισοπαλία) για να εξασφαλίσει μαθηματικά την δεύτερη προνομιούχο θέση και εκεί θα πρέπει νομίζουμε να είναι επικεντρωμένη η προσοχή των ποδοσφαιριστών της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής