breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Η αποκορύφωση της επιστήμης - Του Φοίβου Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Η αποκορύφωση της επιστήμης - Του Φοίβου Ιωσήφ

Η επιστήμη ποτέ δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει. Τελευταία μας έχει αφήσει άφωνους με τις ειδήσεις που καταφθάνουν νυχθημερόν τόσο από την Ρωσία όσο και από την Αμερική. Προσπαθούν ακάματα οι ερευνητές και πάντα έχουν κάτι καινούριο και ευχάριστο να μας αναγγείλουν. Από κύκλους των εργαστηρίων της Μόσχας ενημερωνόμαστε πως ο νέος υπερηχητικός, υπερβαλιστικός και υπερπόντιος πύραυλος είναι πλέον γεγονός. Θα είναι τόσο μεγάλος, που θα χρειάζονται πέντε συνεχόμενες νταλίκες ρυμουλκά μετά ρυμολκουμένου, για να τον μεταφέρουν στον χώρο εκτόξευσης. Θα μπορεί να πλήξει από τις στέπες του Καζακστάν όποιο σημείο του πλανήτη δεν κάθεται καλά. Φέρει δέκα χωριστές πυρηνικές κεφαλές μεγέθους μία εκάστη χίλιες φορές την ατομική βόμβα της Χιροσίμα. Μπορεί να πάει πάνω από την Αγγλία και να διασπείρει με ακρίβεια χιλιοστού τις βόμβες σε δέκα πόλεις  της Αγγλίας. Με την σοφή αυτή μέθοδο έχει την δυνατότητα να εξαφανίσει ολόκληρη την Αγγλία από τον χάρτη και στην θέση της να καταλάβει η Βόρεια θάλασσα. Απέναντι από το Calais δεν θα υπάρχει το Dover και θα επικοινωνείς απ ευθείας με την Νέα Υόρκη. Αλλάζει ριζικά με τις καινούριες βόμβες η γεωγραφία της Ευρώπης.

Το άκουσαν αυτό οι Αμερικάνοι και ετοιμάζουν βελτιωμένη έκδοση εξαφάνισης όχι κράτους (παιδαριώδη πράγματα), αλλά μιάς μεγάλης και ανυπάκουης Ηπείρου. Θα χτυπάνε οι πρωτοπόροι απόγονοι του κυρίου Κολόμβου το Κογκό και θα εξαφανίζεται όλη η Αφρική. Τεράστια κέρδη για την ναυσιπλοϊα, αφού ο Ατλαντικός θα ενωθεί με τον Ινδικό ωκεανό. Το Λυβικό πέλαγος κάτω από την Κρήτη θα ενώσει τα καταγάλανα νερά του με την θάλασσα του Καίηπ Τάουν και της Μοζαμβίκης.

Δεν θα πηγαίνετε διακοπές στην Ζανζιβάρη, αφού η θάλασσά της θα ενωθεί με τον Παγασητικό κόλπο και την Χαλκιδική. Θα πάρουν τα οικόπεδα τεράστια αξία. Χρυσάφι θα πουληθούν, αφού θα είσαι ταυτόχρονα και στο Αιγαίο και στον Νότιο Ατλαντικό. Η επιστήμη των εξοπλισμών θα μας δώσει χιλιάδες χαρές και κέρδη. Υπομονή.

Τα πετρελαιοφόρα από τον Περσικό κόλπο δεν θα κάνουν τον γύρο της Αφρικής, αλλά θα πηγαίνουν κατευθείαν στο Ρότερνταμ, χωρίς την παρενόχληση μάλιστα των ακτών της Γηραιάς Αλβιώνος. Τα τσαλιμάκια των Εγγλέζων τέρμα τώρα, στον πάτο της θάλασσας η άλλοτε αυτοκρατορία που ο ήλιος δεν έδυε ποτέ. Είναι αλήθεια πως μας είχαν πρήξει.

Μετά την ανακοίνωση των επιτυχιών και από τις δύο υπερδυνάμεις, τα ναυπηγεία πήραν φωτιά και ετοιμάζουν γιγάντια τάνκερς προς εξυπηρέτηση των τρεχουσών μεγαλυτέρων αναγκών. Απευθύνουν επίσης οι υπερδυνάμεις προειδοποιήσεις, σε κάθε δυσφορούντα και ασχημονούντα, να καθίσει καλά, γιατί τα εδάφη πλέον δεν αποτελούν σημείο γεωγραφικών αναφορών αλλά σημεία πρόσδεσης  σκαφών αναψυχής και αλιείας.

Η ανθρωπότητα προχωρά και δεν αλησμονά πως η ζωή  προήλθε από την θάλασσα. Θάλασσα ει και εις θάλασσαν απελεύσει.

Μην γελάτε, το άρθρο δεν γράφηκε για γούστο, αυτά τα υπερόπλα είναι ήδη στους πάγκους των μηχανουργείων και βελτιώνονται ημέρα με την ημέρα. Η Κοζάνη θα γίνει παραθαλάσσια!

 Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής