breaking news Νέο

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

«Αυτές τις μέρες η σκέψη μας πάει δίπλα σε εκείνους που χαρίζουν ζωή, με δώρο το αίμα τους. Στις 14 Ιουνίου τιμούμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη που μας θυμίζει τα δέκα λεπτά εξέχουσας σημασίας που χρειάζονται για να βοηθήσουμε και να σώσουμε τον συνάνθρωπο. Στις μέρες μας, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 τα αποθέματα αίματος έχουν πέσει σε οριακά σημεία, όταν οι ανάγκες είναι ολοένα και αυξανόμενες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς τους δημότες που ανταποκρίνεστε σε κάθε κάλεσμα για αιμοδοσία, υπηρετώντας τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Να σας ευχαριστήσω ως λαμπρό παράδειγμα αφύπνισης. Λίγα λεπτά προσφοράς αξίζουν για τη σωτηρία μιας ολόκληρης ζωής.

Ο Δήμος Βέροιας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει ενέργειες εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως αυτή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με τον οποίο συνδιοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 13 Ιουνίου, στην έδρα του συλλόγου. Παράλληλα και το Δημαρχείο της πόλης θα φωτιστεί στο κόκκινο χρώμα με στόχο να ευαισθητοποιήσει νέους δωρητές αίματος.

Η αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Είναι η έμπρακτη απόδειξη αλληλοβοήθειας και ανιδιοτέλειας. Χρέος όλων μας λοιπόν είναι να στηρίξουμε την αιμοδοσία, αναδεικνύοντας τον εθελοντισμό ως πολύτιμο αγαθό για την κοινωνία των ανθρώπων».

 

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής