breaking news Νέο

«Θεία Κωμωδία», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Θεία Κωμωδία», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Το μνημειώδες ποιητικό έργο του Δάντη Αλιγκιέρι «Θεία Κωμωδία», επανεκδόθηκε από τις Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παίδεία (Θεσσαλονίκη 2018 και β΄έκδοση 2020), θυμίζοντάς μας ότι με την ανώτερη σκέψη του δημιούργησε ένα έργο, όπου οι κακοί τιμωρούνται, οι ενάρετοι επιβραβεύονται και οι άξιοι τιμούνται. Έτσι, ο Δημιουργός και το Έργο του πέρασαν στην Αθανασία!

Οι Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, στη νέα έκδοση του έργου, περιόρισαν τις δικές τους παρεμβάσεις μόνο στις ορθογραφικές διορθώσεις και στο τονικό σύστημα, χάριν των νέων αναγνωστών. Θυμίζουμε ότι, η «Θεία Κωμωδία» πρωτοεκδόθηκε στα ελληνικά το 1958 από την Εκδοτική Εταιρεία Χ. Μιχαλακέας και Σία, και ακολούθως το 1968 από τις Εκδόσεις των Αφων Ζυριχίδη Ο.Ε. Στην παρούσα έκδοση ακολουθείται η δομή της πρώτης, με τα συνοδευτικά κείμενα του Τζ. Βοκκάκιο «Η Ζωή του Δάντη» και του Κ. Ντερζαβίν «Η Δημιουργία του Δάντη». Ακολουθεί, η «Θεία Κωμωδία», στην ολοκληρωμένη της μορφή και χωρισμένη στις ενότητες : Κόλαση – Καθαρτήριο – Παράδεισος, με τα επιμέρους άσματά τους, ενώ και στη νέα έκδοση χρησιμοποιείται η πρώτη ελληνική μετάφραση από τα ιταλικά των, Σίμου Σπαθάρη και Τάσου Μιχαλακέα.

Στην θαυμάσια νέα έκδοση, από τις Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, έχουμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε πώς η «Θεία Κωμωδία», με την περίσσια τέχνη στο ύφος, στην γλώσσα και στην έκφραση, την αξιοθαύμαστη τάξη και κατανομή στην ανάπτυξη του θέματος, με τις εξαίσιες εικόνες και το πλήθος των περιγραφών, συγκροτεί μία μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση κι ένα ανώτερο πνευματικό δημιούργημα, που γέννησε η φαντασία ενός αληθινού Ποιητή!

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής