breaking news Νέο

Την επέκταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις και εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθωτικές δηλώσεις ενοικίων ζητά ο Λ.Τσαβδαρίδης

Την επέκταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις και εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθωτικές δηλώσεις ενοικίων ζητά ο Λ.Τσαβδαρίδης

Την ανάγκη επέκτασης τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων αλλά και νέου ανοίγματος της πλατφόρμας για διορθωτικές δηλώσεις ενοικίων όσων δικαιούνται την αποζημίωση από το Υπουργείο Οικονομικών από το Μάρτιο του 2020 και έπειτα, ζητάει ο Αν. Γεν. Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Όπως επισημαίνει σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, παρότι η πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων άνοιξε στις 27 Μαΐου, η έλλειψη ενημερωμένων στοιχείων στο σύστημα Taxis όσων φυσικών και νομικών προσώπων εντάχθηκαν στις οικονομικές διευκολύνσεις της κυβέρνησης εν καιρώ πανδημίας, δυσχεραίνει το έργο των λογιστών – φοροτεχνικών σε μία περίοδο όπου ο φόρτος εργασίας τους μεγαλώνει διαρκώς, τόσο λόγω τόσο των καθιερωμένων υποχρεώσεων όσο και των έκτακτων από τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Τσαβδαρίδης, το σύστημα δεν έχει ακόμη ενημερωθεί ούτε με τα χρηματικά ποσά όσων εργαζομένων τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ούτε και με τα χρηματικά ποσά με τα οποία αποζημιώθηκαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το κράτος ενώ οι επιστρεπτέες προκαταβολές μόλις άρχισαν να εισάγονται στο σύστημα.

Επιπροσθέτως, όπως τονίζει ο Βουλευτής Ημαθίας, η ανάγκη να εξεταστεί το εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθωτικές δηλώσεις ενοικίων προκύπτει από το γεγονός ότι πολλοί δικαιούχοι της σχετικής αποζημίωσης από το Υπουργείο Οικονομικών δεν την έχουν λάβει λόγω ακούσιων λαθών στα οποία έχουν οι ίδιοι ή οι λογιστές τους έχουν υποπέσει. Ως εκ τούτου, οι εκ νέου διορθωτικές δηλώσεις θα αποτελούσαν βαθιά οικονομική ανάσα για εκατοντάδες πολίτες σε μία έτσι και αλλιώς δύσκολη μεταβατική περίοδο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής