breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Αγκάλιασε την άνοδο

  • ΒΕΡΟΙΑ: Αγκάλιασε την άνοδο
  • ΒΕΡΟΙΑ: Αγκάλιασε την άνοδο
  • ΒΕΡΟΙΑ: Αγκάλιασε την άνοδο
  • ΒΕΡΟΙΑ: Αγκάλιασε την άνοδο

Υστερα από έναν αγώνα επιπέδου Super League 1, η ΒΕΡΟΙΑ πήρε το ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την Καβάλα και σε συνδυασμό με την ήττα του Πανσερραϊκού στην Αριδαία, «καπάρωσε» το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου του Βορείου Ομίλου. Εκτός κι αν στις δύο αγωνιστικές που απομένουν έρθουν τα πάνω – κάτω. Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Να μην πάρει βαθμό η ΒΕΡΟΙΑ στα δύο εναπομείνοντα παιχνίδια της, ο Πανσερραϊκός να κερδίσει τους τελευταίους δύο αγώνες και παράλληλα να καλύψει την διαφορά των 9 τερμάτων που έχει, αφού σε μια τέτοια περίπτωση οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν και η κατάταξή τους θα γίνει με βάση το δεύτερο κριτήριο του ΚΑΠ, που είναι η διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος που έχουν δώσει (το πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, με τις δύο ομάδες, να έχουν από μία νίκη με το ίδιο σκορ 1-0).

Στο παιχνίδι του Σαββάτου, οι συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί πριν την σέντρα δεν επέτρεπαν αισιοδοξία για καλό θέαμα, αντάξιο της δυναμικής και της ποιότητας του ρόστερ των δύο μονoμάχων. Δυνατή βροχή, βαρύς αγωνιστικός χώρος, πίεση για την νίκη και στους δύο αντιπάλους, όλα συνηγορούσαν για ένα παιχνίδι που θα στηρίζονταν στην δύναμη με πολλές προσωπικές μονομαχίες, ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και λίγες φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων.

Οι φίλαθλοι όμως που είχαν την τύχη να βρεθούν το Σάβατο το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο, για να παρακολουθήσουν την «μάχη» των δύο, δίχως καμιά απολύτως αμφιβολία, καλύτερων ομάδων του βορείου ομίλου, της ΒΕΡΟΙΑΣ και της Καβάλας, δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι οι κακές καιρικές και γηπεδικές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί δεν ήταν ικανές να σταθούν τροχοπέδη, στην διάθεση, όλων ανεξαιρέτως των παικτών που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι κορυφής, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν το παιχνίδι και ήταν ευτύχημα που ο αγώνας μεταδόθηκε από την τηλεόραση και οι φίλαθλοι όλης της χώρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον καλύτερο ίσως φετινό αγώνα της Football League.

Η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε καλύτερα και έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Πόζογλου βρήκε τον Καραγιάννη μέσα στην περιοχή της Καβάλας, το σουτ του οποίου όμως δεν βρήκε εστία.

Η μεγάλη ευκαιρία και ίσως η στιγμή που καθόρισε και την εξέλιξη του αγώνα σημειώθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό και ήταν για λογαριασμό των φιλοξενουμένων. Ο Κοκκόρης μπήκε στην περιοχή του Βελλίδη, ο Μπουκουβάλας προσπαθεί να τον ανακόψει, χάνει όμως την ισορροπία του λόγω του γλιστερού εδάφους, ανατρέπει τον αντίπαλό του με τον διαιτητή αμέσως να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Βαλαβανόπουλος, με τον Βελλίδη να πέφτει στην σωστή γωνία να βρίσκει με τα ακροδάκτυλά του την μπάλα, να την στέλνει στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να την απομακρύνουν σε κόρνερ.

Η Καβάλα δείχνει να μην έχει επηρεαστεί από την απώλεια του πέναλτι και για τα επόμενα 15 λεπτά πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 15' σουτ του Καζαντζίδη βρίσκει σε ετοιμότητα τον Βελλίδη που πέφτει και διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 36' ο Βαλαβανόπουλος από καλή θέση δεν βρίσκει στόχο.

Στο 40' η ΒΕΡΟΙΑ χάνει την μεγαλύτερή της, μέχρι εκείνη την στιγμή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Πόζογλου συγκεκριμένα δέχεται την πάσα του Μπλέτσα «πατάει» την μπάλα για τον Λουκίνα που βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα της Καβάλας Κυρίτση. Όμως το πλασέ του επιθετικού της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν βρίσκει εστία.

Στο 44' νέα ευκαιρία, η τελευταία για το πρώτο μέρος, για τη ΒΕΡΟΙΑ. Ο Πόζογλου βγάζει τη σέντρα, με τους Λουκίνα –Βεργώνη μέσα στην αντίπαλη περιοχή να διεκδικούν την μπάλα που στρώνεται στον Πασά, το σουτ όμως του υψηλόσωμου παίκτη της ΒΕΡΟΙΑΣ με το δεξί δεν βρίσκει στόχο.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι και αμέσως μετά την σέντρα χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά να βγαίνει απέναντι από τον Κυρίτση, επιχειρεί να τον τριπλάρει, ο τελευταίος όμως του κλέβει την μπάλα και στο 52' ανοίγει το σκορ. Ο Πασάς βγάζει παράλληλη με την εστία συρτή σέντρα με τον Λουκίνα να «τσιμπάει» την μπάλα μπροστά από τον τερματοφύλακα της Καβάλας και να την στέλνει στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα (55') η Καβάλα αγγίζει την ισοφάριση. Κόρνερ από αριστερά, λάθος απόκρουση με το κεφάλι του Βεργώνη, η μπάλα στρώνεται στον Κοκκόρη που κάνει το κοντινό σουτ και τον Βελλίδη να πέφτει και να μπλοκάρει.

Στο 56' έχουμε το 2-0. Ο Πόζογλου στρώνει την μπάλα στον Πασά που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής αφήνει άναυδο τον Κυρίτση πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, κλειδώνοντας στην ουσία την νίκη της ομάδας του.

Με 2-0 η ΒΕΡΟΙΑ στο διάστημα που έμενε δίνει χώρο στην αντίπαλό της κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βελλίδη, γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να δείξει τις αμυντικές αρετές που διαθέτει. Ετσι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή καταγράφονται δύο ενδιαφέρουσες φάσεις. Στο 75' για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Πόζογλου να εκτελεί φάουλ από πλάγια θέση η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μετράει αφού υποδεικνύεται σε θέση οφσαϊτ, ο Πασάς και στο 78' η τελευταία ευκαιρία για λογαριασμό της Καβάλας, με τον Γαβριηλίδη να κάνει το «σκαστό» γυριστό σουτ, τον Βελλίδη να πέφτει στην γωνία της εστίας του, την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.

Με λάθη η διαιτησία του κ. Ναούλα (Σάββα – Μποζατζίδης) που όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Βεργώνης (85' Ντι Τζοβάνι), Μπλέτσας, Καραγιάννης (70' Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (85' Αποστολόπουλος), Λουκίνας (80' Στάμου), Μαραγκός.

ΚΑΒΑΛΑ: Κυρίτσης, Καζαντζίδης (73' Γιαλαμούδης), Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κοκκόρης, Θωμαϊδης (84' Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος, Ορφανίδης, Αδαμάκης (60' Κολλάς).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Καβάλα         2-0

Ολυμπιακός Β. - Θεσπρωτός  4-2

Αριδαία – Πανσερραϊκός        1-0

Πιερικός – ΑΕΠ Κοζάνης       1-1

Καλαμαριά – Τρίγλια (αναβολή)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        τερ.  βαθ.

  1. Καβάλα   30-13       35
  2. ΒΕΡΟΙΑ  22-5 34
  3. Πανσερραϊκός 17-9 28
  4. Πιερικός  19-16       25
  5. Ολυμπιακός Β.        18-15       25
  6. Αριδαία   15-19       17
  7. Τρίγλια    10-15       16
  8. Θεσπρωτός     15-22       16
  9. Απόλλων Π.    12-21       14
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 6-29 6

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής