breaking news Νέο

Β.Φασίδης και Δ.Μελιόπουλος οι 2 Ημαθιώτες της Ξάνθης που εντυπωσιάζουν

Β.Φασίδης και Δ.Μελιόπουλος οι 2 Ημαθιώτες της Ξάνθης που εντυπωσιάζουν

Δύο νεαροί ποδοσφαιριστές που γαλουχήθηκαν στις Ακαδημίες της Ημαθίας εντυπωσιάζουν με το ταλέντο και τις μεγάλες δυνατότητες τους τους ειδικούς και συχνά - πυκνά εδώ και αρκετό καιρό γίνονται σημείο αναφοράς του αθλητικού εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου της χώρας μας.

Πρόκειται για δυο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που όπως ήδη αναφέραμε γαλουχήθηκαν στις Ακαδημίες της περιοχής μας, όμως όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις πέρασαν απαρατήρητοι από την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, που συνηθίζει, ή τουλάχιστον συνήθιζε μέχρι χθες που είχε την οικονομικη ευχέρεια, να επενδύει σε ξένους παίκτες από τους οποίους οι περισσότεροι βρίσκονταν στα αζήτητα στην χώρα τους - και τα αποτελέσματα τα ζουμε σήμερα - με αποτέλεσμα να αξιοποιηθούν από άλλη ΠΑΕ και συγκεκριμένα την Ξάνθη!!

Πρόκειται για τον Βασίλη Φασίδη και τον Δημήτρη Μελιόπουλο (φωτό).

Ο πρώτος ο Βασίλης Φασίδης είναι 21 ετών (γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1996) και μετακόμισε από την ΑΕ Ποντίων στην οποία ανήκε στην ακριτική ομάδα για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της πριν τέσσερα περίπου χρόνια.

Φέτος και αφου πέρσι έκανε το αγροτικό του στο  Αιγίνιο με τον Αιγινιακό στην Football League έχει πάρει αρκετές συμμετοχές με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα της Super League (στον τελευταίο αγώνα στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ μπηκε αλλαγή στο 57’ ενω την Τρίτη στον αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο και σύμφωνα με τα ρεπορταζ από τις Σέρρες και την Ξάνθη ηταν ο κορυφαίος παίκτης του παιχνιδιού.

Ο δεύτερος ο Δημήτρης Μελιόπουλος έχει κλείσει τα 17 πριν επτά περίπου μήνες (γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 2000) και μετακινήθηκε στα τμήματα υποδομής της Ξάνθης πριν τρια περίπου χρόνια από τον ΠΑΟ Κουλούρας.

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος χαρακτηρίζεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα ταλεντα της ηλικίας του στην χώρα μας και μάλιστα η ομάδα του η Ξάνθη έχει ήδη δεχθεί πρόταση από μεγάλη ελληνική ΠΑΕ την οποία όμως απέρριψε επειδή περιμένει να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον μεγάλης ευρωπαϊκής ομαδας (της Μάντσεστερ Σίτι).

Ο Μελιόπουλος που αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ και του στόπερ (ο Φασίδης είναι πλάγιος μεσοεπιθετικός ενω στην πρώτη ομάδα του την ΑΕ Ποντίων αγωνίζονταν και σαν ακραίος οπισθοφύλακας) έχει επίσης αρκετές συμμετοχές με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα της Super League (την περασμένη αγωνιστική στα Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά όπως σε ολόκληρο τον αγώνα έπαιξε και την Τρίτη στην νίκη της ομάδας του επι του Πανσερραϊκού στα πλαίσια του κυπέλλου).

Και οι δυο έχουν χρηστεί διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες, ενω ο Μελιόπουλος που είναι και μικρότερος είναι εν ενεργεία διεθνής.

Μάλιστα γνωστό αθλητικό σαϊτ της Αθήνας σε ένα από τα τελευταία ρεπορτάζ του αποκαλεί τον Δημήτρη Μελιόπουλο Σώκρατες, παρομοιάζοντας τον με τον μεγάλο Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και γράφει σχετικά.

“Το όνομα Δημήτρης Μελιόπουλος είναι σημειωμένο εδώ και αρκετό καιρό στο μπλοκάκι διεθνών σκάουτερ. Μέχρι και η βαθύπλουτη Μαντσεστερ Σίτι παρακολουθεί τον ποδοσφαιριστή της Ξάνθης. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” ξένων συλλόγων από την στιγμή που τον είδαν σε τουρνουά στην Ισπανία, ενω παράλληλα ο Μελιόπουλος είναι βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων.

Σημαντική πληροφορία για τον 17χρονο παίκτη είναι το... nickname με το οποίο οι σκάουτερ στέλνουν το ριπορτ στις ομάδες που εκπροσωπούν. “Σώκρατες” τον “βάπτισαν” γιατί θεωρούν ότι το παρουσιαστικό του θυμίζει τον Βραζιλιάνο”.

Απο την δική του πλευρά ο προπονητής της Ξάνθης ο Μίλαν Ράσταβατς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τον αγώνα της ομάδας του την περασμένη αγωνιστική στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ αν σκοπεύει να καθιερώσει στην βασική ενδεκάδα τον Φασίδη και τον Μελιόπουλο απάντησε: “Με τους νεους παίκτες πρέπει να είσαι υπομονετικός και πρέπει να είσαι έτοιμος να έχεις αυτή την υπομονή. Δούλεψαν αυτά τα παιδιά από την περίοδο της προετοιμασίας μαζί μας, προσπαθήσαμε να τους εξελίξουμε να κερδίσουν ευκαιρίες και να μας δείξουν τις ικανότητές τους. Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή τους, αλλά γενικά όταν μιλαμε για νέους παίκτες δεν είναι καλό να τους λέμε πόσο καλά παιζουν. Σίγουρα έχουν δουλειά μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους”.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής