breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: «Κλειδώνει» την άνοδο

ΒΕΡΟΙΑ: «Κλειδώνει» την άνοδο

Μετά την νίκη της στο ντέρμπι κορυφής, με αντίπαλο την Καβάλα, το περασμένο Σάββατο και την ήττα του Πανσερραϊκού στην Αριδαία, η ΒΕΡΟΙΑ βρίσκεται με το ένα πόδι στην Super League 2 και περιμένει το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Πιερικό, στο Δημοτικό Στάδιο για να «πατήσει» και το δεύτερο και αυτό ανεξάρτητα με το αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε στην Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και που όπως είναι γνωστό, εκτός των άλλων προβλέπει την συγχώνευση – αναδιάρθρωση των δύο κατηγοριών της Λίγκα: Της Super League 2 και της Football League.

Με 34 βαθμούς η ΒΕΡΟΙΑ, έναντι 28 του Πανσερραϊκού, που βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χρειάζεται μόλις έναν βαθμό, μια ισοπαλία, στα δύο παιχνίδια που της απομένουν, με τον Πιερικό στο Δημοτικό Στάδιο και την ομάδα της Τρίγλιας εκτός έδρας, για να παραμείνει στις δύο προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στην άνοδο, δίχως να χρειαστεί τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται, για την τελική κατάταξη δύο ομάδων που ισοβαθμούν και από τα οποία μέχρι στιγμής ευνοείται (διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες).

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν χρειάζεται μόλις έναν βαθμό, για να κλειδώσει την άνοδο της στην Super League 2 και από κει και πέρα να κυνηγήσει και την πρώτη θέση του ομίλου της, που βέβαια δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από το γοήτρο, στην ομάδα που θα την κατακτήσει. Μόνο που η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Δεν της αρκούν οι δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που της απομένουν, αλλά θα πρέπει να σκοντάψει και η Καβάλα, που οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην θέση που βρίσκετια. Διαθέτει ένα θαυμάσιο σύνολο και μπορεί το ρόστερ της να μην αποτελείται από τρανταχτά, όσο της ΒΕΡΟΙΑΣ, ονόματα, για την κατηγορία, όμως βγάζει μια αξιοζήλευτη ομοιογένεια και ποδοσφαιριστές σε όλες της τις γραμμές που ξεχωρίζουν.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Super League 2, στο οποίο την νέα περίοδο θα συμμετάσχει, εκτός φυσικά συγκλονιστικού απροόπτου, η ΒΕΡΟΙΑ, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και αφού προηγουμένως εμβολιαστούν οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων όπως και οι προπονητές με τους συνεργάτες τους.

Σχετικά με τις β' ομάδες των big-4 επανέλαβε ότι ναι μεν δέχεται την συμμετοχή τους, βάζει όμως κάποιες προϋποθέσεις.

  • Οι Β ομάδες να μην θεωρούνται μέλη του Συνεταιρισμού. Να μετέχουν στο Δ.Σ. χωρίς δικαίωμα όμως ψήφου και δίχως να έχουν συμμετοχή στα έσοδα (χορηγών ή τηλεοπτικά).
  • Συμμετοχή μόνο τεσσάρων (4) Β' ομάδων στην S.L.2
  • Aπό την Super League1 να υποβιβάζονται δύο ομάδες για να έχουν δικαίωμα ανόδου οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της SL2 και ο 12ος της SL1 να δίνει αγώνα μπαράζ, με τον τρίτο της SL2.
  • Oι Β' ομάδες να μη μετέχουν στα πλεϊ οφ, αλλά να μετέχουν στα πλεϊ άουτ
  • Να επιτρέπεται ο δανεισμός ποδοσφαιριστών της SL2 στην SL1.
  • Oι Β' ομάδες να έχουν στο Φύλλο Αγώνα παίκτες έως 23 ετών και να επιτρέπεται μόνο τρεις (3) μεγαλύτερους, αντί πέντε (5) που ζητάει η SL1.
  • Η ΕΠΟ να επιτρέπει σε τέσσερις (4) Β' ομάδες της SL2 να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Προαπαιτούμενο όλου του εγχειρήματος είναι η Super League1 να αποδεχθεί δια της προκήρυξής της να υποβιβάζονται δύο (2) ομάδες από το πρωτάθλημα απευθείας  στην SL2 και η τρίτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με ομάδα της SL2.

Επι πλέον, το Δ.Σ. ζητά από την Super League1 να συνδράμει για την εξεύρεση τηλεoπτικής στέγης για το πρωτάθλημα της SL2, για τα επόμενα τρία (3) έτη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής