breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συντάσσεται η προκήρυξη και δημοπρατείται το έργο της «Γέφυρας Κούσιου»

  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συντάσσεται η προκήρυξη και δημοπρατείται το έργο της «Γέφυρας Κούσιου»
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συντάσσεται η προκήρυξη και δημοπρατείται το έργο της «Γέφυρας Κούσιου»
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συντάσσεται η προκήρυξη και δημοπρατείται το έργο της «Γέφυρας Κούσιου»
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συντάσσεται η προκήρυξη και δημοπρατείται το έργο της «Γέφυρας Κούσιου»

Στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή της Ημαθίας επικεντρώθηκε η αναφορά του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη προ ημερησίας διάταξης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, από τα βροχομετρικά στοιχεία που δόθηκαν, έπεσε πάρα πολύ νερό, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στο τι προκάλεσε όλος αυτός ο όγκος νερού που έπεσε, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες συνέπειες υπήρξαν στο ορεινό τμήμα των Πιερίων, αλλά και στη δαιδαλώδη διαδικασία που υπάρχει για την αντιμετώπιση τέτοιων καιρικών φαινομένων. «Κάτι που πρέπει να δούμε σε συνεργασία με φορείς είναι ότι η κλιματική αλλαγή δεν θα αφήσει και μας ανεπηρέαστους, πράγμα που θα μας απασχολήσει στη συνέχεια. Μάλλον πρέπει να γίνει νέα μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και να καθίσουμε όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να δούμε τι θα γίνει με τέτοια έργα». Παράλληλα, ο κ. Βοργιαζίδης έκανε μια αναφορά και στην Τ66, η οποία - όπως είπε - παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, για το ότι, όταν κλείνουν τα καπάκια στη βάση της με την άνοδο της στάθμης του νερού, τα νερά δεν έχουν διέξοδο.

• Ο κ. Μπέκης από την πλευρά του, ενημέρωσε πως η ΕΛΜΕ Ημαθίας ξεκίνησε μια καμπάνια για τη συγκέντρωση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής. Αλλά στην προσπάθεια αυτή, είπε, αν θέλει ο Δήμος, να συγκεντρώσει τρόφιμα και να συγκροτήσει την κατάσταση, για να γίνει μια κίνηση αλληλεγγύης.

Ακόμα ο ίδιος αναρωτήθηκε για το πότε ο Δήμος σκοπεύει να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο. Κάτι που, κατά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Τσαπαρόπουλο, θα γίνει πριν τις 18 Δεκεμβρίου (ημέρα στην οποία θα γίνει το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του μηνός αυτού).

• Το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να περιφέρεται από τόπο σε τόπο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, τη στιγμή που έχουν δοθεί 500 στρέμματα, για να γίνει Μοναστήρι και να βρίσκεται εκεί, φέροντας τους προσκυνητές εδώ, έθεσε ο κ. Καγκελίδης. Συγχρόνως ο ίδιος έθεσε και θέμα αλλαγής της λειτουργίας του καθεστώτος του ιδρύματος Παναγία Σουμελά, λέγοντας πως «κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτό το θέμα σαν Δήμος, άσχετα αν προεδρεύει ο Μητροπολίτης».

• Απαντώντας, σε ερώτημα του κ. Γουλτίδη, που είχε να κάνει με την κατασκευή της γέφυρας Κούσιου, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «παραλάβαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και πλέον η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού του Δήμου θα συντάξει την προκήρυξη και θα δημοπρατήσει το έργο». Όσον αφορά στην αποζημίωση που διεκδικούσε ο εργολάβος, αυτή έχει να κάνει με 12.000 Ε, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής