breaking news Νέο

Όχι στις πέντε ανεμογεννήτριες στον «Τρούλο» από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

  • Όχι στις πέντε ανεμογεννήτριες στον «Τρούλο» από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας
  • Όχι στις πέντε ανεμογεννήτριες στον «Τρούλο» από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας
  • Όχι στις πέντε ανεμογεννήτριες στον «Τρούλο» από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Την αντίθεσή του στο αιολικό πάρκο πέντε ανεμογεννητριών, που θέλει να κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ στη θέση «Τρούλος», δίπλα από το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, στην ειδική συνεδρίαση έγκρισης ή μη των περιβαλλοντικών όρων, που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας το απόγευμα της Πέμπτης 17ης Ιουνίου.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας είπε ότι το συγκεκριμένο πάρκο είναι εντός των δημοτικών εκτάσεων. Επίσης αναφέρθηκε στο γιγάντιο των ανεμογεννητριών, που με τους έλικες έχουν ύψος 180 μέτρα. «Στο Βέρμιο, πέραν της άδειας της «Αιολικής», που είναι σε ωριμότητα και έχει εγκριθεί από το ΣτΕ, έχουν κατατεθεί συνολικά 13 άδειες αιολικής παραγωγής. Η όχληση ενός αιολικού πάρκου, δίπλα από το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών, θα είναι τεράστια. Το 2019 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχαμε αποφασίσει ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον του συγκεκριμένου πάρκου. Με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε κοινή στάση. Θα απευθυνθούμε σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο. Βέβαια από τις προτάσεις αδειών που κατατίθενται στη ΡΑΕ, υλοποιούνται μόλις το 3%», είπε ο δήμαρχος.

Για…πέταγμα χαρταετού από πλευράς του δημάρχου, η αναφορά του τέως δημάρχου, επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Νίκου Κουτσογιάννη, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Καρανικόλα, ο οποίος ζήτησε να είναι ευγενής μαζί του, όπως κάνει και αυτός.
«Κοροϊδεύουμε  τον κόσμο, όταν δεν κάναμε προσφυγή εναντίον της εταιρείας από τη στιγμή που πήρε απόφαση το δημοτικό συμβούλιο το 2019. Είμαστε κατά των αιολικών πάρκων στο Βέρμιο.. Υπάρχει τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η» αποκεντρωμένη» βγάζει την τελική απόφαση και όχι η ΠΚΜ. Το έργο είναι αδειοδοτημένο, περιβαλλοντικούς όρους δεν έχει ακόμη. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα και να κάνουμε αυτό που έπρεπε να γίνει από το 2019», είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

Κατά των αιολικών πάρκων, όχι μόνο στο Βέρμιο, αλλά σε όλη τη χώρα,  η ΛΑ.Σ, δια του Θωμά Τσουκαλά, τη στιγμή που ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λάκης Λακηνάνος, έκανε livestreaming την εκδήλωση πολιτών έξω από το δημαρχείο, που διαμαρτύρονται για τις ανεμογεννήτριες.

«Υπάρχουν έγγραφα από υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες γνωμοδοτούν θετικά», η αναφορά του συμβούλου του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Σταύρου Βαλσαμίδη. «Δεν θα πρέπει να γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά», είπε.


Καρανικόλας
ΤΕΡΝΑ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής