breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Επιδοτήσεις διακοπών - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Επιδοτήσεις διακοπών - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Κυβερνήσεις δεν δίνουν το χρήμα στο λαό. Μοιράστε τα λεφτά στην εργατιά, να φάει μέχρι να σκάσει. Τελευταία όμως κατάλαβαν το λάθος τους και αρχίζουν να ανοίγουν τις κάνουλες και να ξεδιψάει ο διψασμένος για απόλαυση λαός. Διαβάζω πως θα δοθούν εφέτος 100 εκατομμύρια ευρώ για τις διακοπές των ηρώων Ελλήνων. Κοινωνικός τουρισμός και λαϊκός υπνωτισμός, νάρκη μέχρι κραιπάλης. Θα πέφτει κάτω ο σκεπτόμενος Έλλην και θα χρειάζεται ανάνηψη από αναισθησιολόγο. Τέζα ο εργαζόμενος. Στην Φολέγανδρο, την  Χαλκιδική και την Σάμο θα εγκατασταθούν τα κέντρα απεξάρτησης από τις αναισθησιογόνες ουσίες που θα παρέξει η ελληνική Κυβέρνηση. Μπάνιο, ξαπλώστρα, ουζάκι και λίγη μαριδίτσα, όλα κερασμένα από το κατάστημα, φράγκο δεν θα δώσετε, ποιότης υπνωτικού εμβολίου εξαιρετικής χρονικής εμβέλειας. Θα παίρνεις το κουπόνι των δωρεάν διακοπών και θα ξυπνάς πολύ μετά τις εκλογές. Άλλη μία δόση και οι υπουργοί θα παρατείνουν την θητεία τους τουλάχιστον για τρείς τετραετίες ακόμη. Τάβλα όλοι. Θα τρώς καμμιά σκορπίνα και θα σε πιάνει όπως το εμβόλιο της πολυομυελίτιδας για ολόκληρη την ζωή.

Εν τω μεταξύ με τα εκατό εκατομμύρια θα μπορούσε να ανανεωθεί όλο το σιδηροδρομικό  δίκτυο της Μακεδονίας και να κάνεις από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολή , 320 χιλιόμετρα, σε λιγώτερο από δύο ώρες αντί των 9 ωρών που διαρκεί το ταξίδι σήμερα. Μέση ωριαία ταχύτητα 35 χιλιόμετρα. Εποχή των conquistadores της Αμερικής του Φρανσίσκο Πιζάρο και του Ερνάν Κορτέζ. Βέβαια αν γίνει ένα τέτοιο έργο δεν θα χρειάζεται να μεταναστεύουν στην Φρανκφούρτη οι Δραμινοί ούτε οι Κομοτιναίοι. Αν όμως κάθονταν στην πατρίδα τους μπορεί να σκέπτονταν να κάνουν κανά εργοστάσιο ελαστικών αυτοκινήτων, πράγμα ασύμφορο για την Γαλλική Michelin και την Ιταλική Pirelli. Ε, δεν είναι σωστό να θίγουμε τους συνεταίρους και συμμάχους μας, χρειάζεται  λίγη κατανόηση και ταπεινότης κατά τα Χριστιανικά ειωθότα, μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.  Από την άλλη πρέπει να ενισχύσουμε τους Ξενοδόχους, σωστά? Μωρέ κατάσωστα! Να επιδοτήσουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις κατά τα σοσιαλιστικά πρώτυπα. Είδατε πόσο καλά πήγε η οικονομία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, χόρτασε ο κόσμος ψωμί κι εμείς γυναικείο κορμί. Ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν ξαναδεί οι καλλιεργητές φράουλας τέτοιες δίμετρες Ρωσίδες. Η επιτυχία των κρατικών επιδοτήσεων. Το χρησιμοποιούμε τώρα κι εμείς, δεν είναι δα και τόσο άσχημες οι Ελληνίδες, κορμάρες έχουν γίνει με τα επιδοτούμενα θαλασσινά μπάνια. Στα ίσα τις παίζουνε πλέον τις Ρουμάνες!!

Με τα 100 εκατομμύρια θα μπορούσε να ενωθεί σιδηροδρομικά το Λιανοκλάδι με το Αγρίνιο μέσω Καρπενησίου, αλλά είπαμε, μπορούσε να αναπτυχθεί έτσι ο χειμερινός τουρισμός της Ευρυτανίας και θα βρίσκαμε κανέναν μπελά από την Ελβετία. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε ψάχνοντας για καυγάδες, καλλίτερα η πληρωμένη ψητή σαρδέλα στην παραλία της Μυτιλήνης παρά η έχθρα με την Ελβετία και την όμορφη ορεινή αγελαδίσια Αυστρία. Ολοφάνερο πως η επιδοματική πολιτική των θαλασσίων λουτρών ενέχει και την διπλωματική μας ευελιξία. 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής