breaking news Νέο

Δ.Σ. Βέροιας : Κόστος γέφυρας Κούσιου, κρούσματα κορονοϊού, εκλογικό σύστημα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν

Δ.Σ. Βέροιας : Κόστος γέφυρας Κούσιου, κρούσματα κορονοϊού, εκλογικό σύστημα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν

Την ένατη μέσα στο τρέχον έτος συνεδρίασή του πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης ευχήθηκε το σώμα να βρεθεί στο φυσικό του χώρο, «είναι απαίτηση και ευχή όλων μας και μακάρι να γίνει σύντομα», είπε.

Παίρνοντας το λόγο κατόπιν ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πανδημία του νέου κορονοϊού και την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Βέροιας.

Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης – με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ – τα ενεργά περιστατικά παρουσιάζουν μια αποκλιμάκωση. Ειδικότερα ανέφερε ότι τη Δευτέρα 31 Μαΐου ήταν 48, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου ήταν 42, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ήταν 22 και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου ήταν 9. «Φθάνοντας αισίως σε μονοψήφιο αριθμό», επεσήμανε και προσέθεσε: «Βέβαια, επειδή χάσαμε ένα νέο άνθρωπο, το συμπολίτη μας Γιάννη Χασιώτη, κάνω έκκληση να εμβολιασθούμε όλοι μας και είναι η μόνη δυνατότητα».

Προημερησίας διάταξης, η επικεφαλής της παράταξης «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη», Γεωργία Μπατσαρά, επεσήμανε τη σοβαρότητα του θέματος της πανδημίας και την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα σ' ό,τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, τη στιγμή που – όπως είπε - «έχουμε όλα τα εμβόλια μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα».

Η ίδια τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, ως εκλογικό σύστημα στις δημοτικές εκλογές, ενώ συνάμα ως γυναίκα εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τονίζοντας πως «οι δικαστές θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηροί απέναντι σ' αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιου είδους εγκλήματα».

Ακόμα, η κ. Μπατσαρά σχολίασε και τα όσα είπε ο κ. Παυλίδης στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας ότι «ενώ έλεγε ότι θα μιλήσει για τα πεπραγμένα της δικής του παράταξης, αναφέρθηκε με υποτιμητικό και απαξιωτικό τρόπο για τη Δημοτική Αρχή σ' αυτά τα δύο χρόνια της θητείας της».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», κ. Παύλος Παυλίδης, αφού πρώτα σημείωσε για τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ότι «δεν έχω να αλλάξω τίποτα», έκανε λόγο για «κάποιο σκάνδαλο που υπάρχει και θα πάει οσονούπω στον εισαγγελέα».

Ο κ. Παυλίδης επανέλαβε και πάλι πως «επιμένω να υπάρξει αλλαγή πολιτικής και προσώπων στο Δήμο Βέροιας», ενώ, τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του παραιτηθέντα αντιδημάρχου Κώστα Παλουκίδη, λέγοντας πως «ο κ. Παλουκίδης πήρε κάποιο βραβείο πανελλαδικά με μείγμα καφέ και του αξίζει ένα μπράβο».

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα ο πολίτης», κ. Αντώνης Μαρκούλης, έθεσε ως πρόταση την κατασκευή πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, παίρνοντας ως αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο που υπήρξε στην Αλεξάνδρεια. Μάλιστα, σε σχέση με τα μαθήματα ΚΟΚ που κάνει η τροχαία στα σχολεία, στις αυλές των διδακτηρίων, πρότεινε στη Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, «για να εκπαιδεύονται αποτελεσματικότερα οι μαθητές». Όπως υπενθύμισε, «πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε να κατασκευάζεται πίσω από το Πολυκλαδικό στο Εργοχώρι επί δημαρχίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ». Επιπλέον, επεσήμανε προς τη Δημοτική Αρχή την ανάγκη για παρέμβαση στο άλσος του Φράγματος Αλιάκμονα, για να αποτελέσει χώρο αναψυχής για τους Βεροιώτες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Μελιόπουλος, έκρινε ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα με τον πρώην στάβλο Σπανού στο Πανόραμα, το οποίο ανέδειξε η οικολογική ομάδα Βέροιας, χωρίς – όπως είπε – «η κατά τα άλλα λαλίστατη διοίκηση του Δήμου να δώσει απάντηση», όπως και για το ποιές ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, για να απομακρύνει ο ιδιώτης τα επικίνδυνα υλικά και να περιφράξει το χώρο. Ακόμα, ο κ. Μελιόπουλος έκανε λόγο για ελάχιστους κάδους ανακύκλωσης στον Τρίλοφο και για έλλειψη κάδων αποκομιδής απορριμμάτων στο Τσερμένι.

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων,  ο κ. Βασίλης Στεφανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», ενημέρωσε το Σώμα για τη δημιουργία προχείρων καταλυμάτων από Ρομά στο Εργοχώρι και ότι θα πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος.

«Έρχονται κι άλλοι Ρομά από άλλους νομούς, όπως από τη Λάρισα, και δημιουργούν πρόχειρα καταλύματα στην περιοχή εκεί, με αποτέλεσμα να έχουμε μολύνσεις, λαϊκές βραδιές και να ενοχλούνται οι κάτοικοι. Και μ' όλα αυτά βλέπω ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα», συμπλήρωσε.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής