breaking news Νέο

Απάντηση της «Δράσης Με Γνώση» στη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής των «Συνδημοτών»

Απάντηση της «Δράσης Με Γνώση» στη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής των «Συνδημοτών»

Φανταζόμασταν ότι όταν o κ. Παυλίδης κάλεσε τους δημοσιογράφους, θα απαντούσε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, Στέργιο Διαμάντη για όσα θέματα τον είχε προκαλέσει και προσκαλέσει… Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ για ευνόητους λόγους και δυστυχώς καταλήξαμε να ακούμε τα ίδια…

 

Εσείς αναμένατε στο ακουστικό σας για την Περίφημη «Συνεργασία»

Μας εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι χαρακτηρίζετε περίφημη (χωρίς εισαγωγικά) τη «Συνεργασία» μας με την κ. Μπατσαρά μιας και η λέξη περίφημη ενέχει θετική σημασία  για κάτι που είναι φημισμένο και αξιοσημείωτο. Και αυτό είναι για εμάς η συνδιοίκηση με την κ. Μπατσαρά που την επιλέξαμε για την κοινή σύμπλευση και πορεία, κάτι για το οποίο ουδέποτε μας εμπνεύσατε. Κάτι το οποίο ο κ. Παυλίδης δεν μπορεί να αντιληφθεί, να «χωνέψει» αν θέλετε καλύτερα, είναι ότι δεν του έγινε πρόταση, όταν μάλιστα είχε καταστρώσει ολόκληρη λίστα με αντιδημάρχους που θα απαιτούσε σε περίπτωση συνεργασίας… Αυτό που απαντήσαμε με την κίνηση μας τότε και επαναλαμβάνουμε τώρα είναι ότι η συνδιοίκηση κ. Παυλίδη, γίνεται πάντα με ανάληψη θέσεων ευθύνης, τις οποίες δεν θα μπορούσατε να διαχειριστείτε…

 

Δικαστική διένεξη – «Να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι»

Ήγγικεν η ώρα της δικαιοσύνης, κ. Παυλίδη αν και ποτέ δεν μας απαντήσατε: Κάνατε τα γήπεδα ή δεν τα κάνατε; Η απάντηση είναι προφανής όπως επίσης προφανής είναι η απάντηση και στο ερώτημα αν «Υπάρχει θεός…». Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει Θεός, εσείς πότε το ανακαλύψατε;

 

Επαναλαμβανόμενες ανακρίβειες για τη Γέφυρα Κούσιου

Όσα μεροληπτικά δηλώνετε για τη Γέφυρα Κούσιου στερούνται σοβαρότητας. Το έργο ολοκληρώθηκε γιατί ελήφθησαν οι κατάλληλες αποφάσεις και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την παρούσα δημοτική αρχή. Η πρώτη εργολαβία διαλύθηκε τον Ιούλιο του 2014 ενώ μετά το 2018, όταν υπογράφηκε η νέα σύμβαση, το έργο προχώρησε ταχύτατα και ολοκληρώθηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο, το καλοκαίρι του 2020 και παρά τις καθυστερήσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία. Διασκεδάσαμε ιδιαίτερα όταν ακούσαμε από τον κ. Παυλίδη ότι το 1997 είχε προτείνει στον τότε δήμαρχο, κ. Γιάννη Χασιώτη, να γίνει γέφυρα στο σημείο εκείνο. Ιδιαίτερη η συμβολή σας στο έργο κ. Παυλίδη…

 

Υπεύθυνη η διαχείριση της Πανδημίας

Οι ενέργειες του Δήμου Βέροιας προς όφελος των δημοτών και των επιχειρήσεων τις περιόδους του lockdown και οι εξαιρετικά δυσχερείς επιπτώσεις σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας της περιοχής, μας οδήγησαν σε σημαντικές αποφάσεις. Προχωρήσαμε σε διαδικασία απαλλαγής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προχωρήσαμε στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπως και στο πάγωμα των σφραγίσεων της ΔΕΥΑΒ λόγω χρεών για να στηρίξουμε σπίτια και επιχειρήσεις. Για σειρά μηνών στηρίξαμε μοναχικούς ανθρώπους και νοικοκυριά διανέμοντας τρόφιμα και φάρμακα μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Την απάντηση περί νομιμότητας ή μη πρέπει να την ανατρέξετε στην ίδια σας την επιστολή περί Σύγκλησης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου όταν το πλαίσιο των προτάσεών σας κάνατε λόγο για ουσιαστική στήριξη μικρής αριθμητικά μερίδας εργαζομένων. Εμείς αντίθετα κινηθήκαμε προς όφελος όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κομματιού της τοπικής κοινωνίας. Τόσο διάστημα τώρα θα έπρεπε να ξέρετε πως λειτουργεί η σημερινή διοίκηση και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει όλους τους δημότες και όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματικούς κλάδους.

 

«Προτάσεις δανεικές»

Η αναξιοπιστία του κ. Παυλίδη δεν σταματά, αφού ο ίδιος στην «περίφημη» συνέντευξη τύπου παρουσίασε και πάλι ως δική του την πρόταση του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την ανταλλαγή του Δημαρχιακού Μεγάρου (ανήκει στην Μητρόπολη) με το διδακτήριο των 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων δίπλα στο το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου». Στην πορεία πρόσθεσε κι άλλα, όπως η κατασκευή του Ρολογιού (βέβαια μας δήλωσε πως δεν ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος την περίοδο 2007-2010 και άρα δεν φέρνει ευθύνη για τη μη κατασκευή του τότε) ή ακόμα μας προέτρεψε να φέρουμε το θέμα της διεκδίκησης των Παλιών Δικαστηρίων, διεκδίκηση η οποία θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Είναι καιρός να πάψει η δημαγωγική στάση του κ. Παυλίδη απέναντι στα σοβαρά θέματα της πόλης.

 

Αγρόκτημα Ριζωμάτων: «Όταν η πολιτική  αμετροέπεια και το θράσος περισσεύουν»

Στην οφειλόμενη απάντηση στον κ. Παυλίδη για το αγρόκτημα Ριζωμάτων και την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με το Αγρόκτημα Ριζωμάτων, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

-Το ζήτημα του Αγροκτήματος Ριζωμάτων αναδείχθηκε στις πραγματικές του διαστάσεις από την παράταξη μας, στις αρχές Αυγούστου του 2020, όπως οφείλαμε να κάνουμε.

-Εισφέραμε στην κατεύθυνση της επίλυσης του, όταν κατόπιν απαίτησης των ιδιοκτητών της περιοχής, αναθέσαμε στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας, την σύνταξη ένστασης την οποία και κατέθεσαν στο Κτηματολόγιο πολλοί από αυτούς.

-Πραγματοποιήσαμε επαφές σε τοπικό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο, για ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων, στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.

-Ενθαρρύναμε και στηρίξαμε τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν.

-Στηρίξαμε έμπρακτα τις αποφάσεις των κατοίκων των Ριζωμάτων, των λαϊκών συνελεύσεων και των κοινοτικών οργάνων διοίκησης.

Τα υπόλοιπα που ισχυρίζεστε είναι απλά επιχειρήματα για λαϊκή κατανάλωση. Όσον αφορά δε  την ψηφοθηρία να σας θυμίσουμε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάμε για σκοινί». Μια πρόχειρη ματιά στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, αφήνει ξεκάθαρα να φανεί ποιος έχει άμεση ανάγκη εκλογικής ενίσχυσης στα Ριζώματα (η παράταξη σας κατέλαβε την πέμπτη θέση μεταξύ έξι συνδυασμών).

Χρειάζεται σεβασμός στη βούληση των κατοίκων και ανυπόκριτη προσπάθεια όλων μας για τη λύση του προβλήματος.

 

«Άκρατος νεποτισμός» για την εκμετάλλευση της εισόδου της πόλης

Έχουμε συμφωνήσει κατ΄ επανάληψη στο θέμα της καταλληλόλητας για τη δημιουργία Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στην είσοδο της πόλης. Αυτό στο οποίο προφανώς διαφωνούμε και που μας κάνει εντύπωση είναι η επιμονή σας να χαρίσουμε ένα φιλέτο του δήμου, μία έκταση μεγάλης αξίας, σε ιδιώτες. Η είσοδος της πόλης είναι η πλέον κατάλληλη θέση για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και βέβαια εξηγούμε και πάλι πως η επιλογή για την εν λόγω περιοχή δεν αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Δημάρχου, όπως ευαγγελίζεστε, αλλά πρόκειται για απόφαση που πέρασε από το αρμόδιο όργανο της Οικονομικής Επιτροπής.

 

Ατυχής η σύνδεση της παραίτησης του πρώην αντιδημάρχου Παλουκίδη με τις δηλώσεις Παπαδόπουλου

Παντελώς ατυχής ήταν η σύνδεση της παραίτησης Παλουκίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του περί «οικονομικού θαύματος» την περίοδο της χούντας, φράση που τον οδήγησε στην παραίτηση, με τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βασίλη Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος ερωτώμενος για αποκλίσεις στα πολιτικά στρατόπεδα με αφορμή παρωχημένα συνθήματα μίλησε ξεκάθαρα: «Εμείς δεν βλέπουμε μία παράταξη καθαρά ως Ν.Δ, αλλά ως παράταξη δημοτική και στα τοπικά το πολιτικό κομμάτι απέχει.  Στο συνδυασμό μας είχαμε ανθρώπους απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Εμείς θέλουμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη χώρα τους, για τον τόπο τους. Όταν ένας πολίτης είναι ευαισθητοποιημένος-πολιτικοποιημένος, σίγουρα θα βοηθήσει τον τόπο του πρώτα». Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε κατηγορηματικά ότι η συνεργασία μας με τη Δημοτική Παράταξη «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη» χαίρει επιτυχίας και αγαστής συνεργασίας.

 

ΙΡΙΔΑ: Ο Δήμος Βέροιας είναι μπροστά

Η προμήθεια στην οποία αναφέρεται ο κ. Παυλίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δωρεάν Πληροφοριακό σύστημα ΙΡΙΔΑ του Υπ. Εσωτερικών. Αφορά στη διάθεσή των δύο λογισμικών (Πρόγραμμα Διαχείρισης Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου και Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων), για τα οποία ο Δήμος Βέροιας από το 2018 έχει συνάψει σύμβαση της τάξης των 9.927€ (με ΦΠΑ) ανά έτος, προκειμένου να παρέχουν τεχνική υποστήριξη στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου να ενταχθεί στην ψηφιακή εποχή. Για ποια υπόγεια μιλά ο κ. Παυλίδης την ώρα που τα προγράμματα ετήσιας τεχνικής υποστήριξης τρέχουν από το 2018; Η πρωτοπορία στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή συνεχίζεται. Ο Δήμος Βέροιας εφαρμόζει ένα αναβαθμισμένο λογισμικό για τη διακίνηση εγγράφων, ένα καινοτόμο λειτουργικό για την εξυπηρέτηση υπαλλήλων και δημοτών και πάνω από όλα ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς απόδοση οποιοδήποτε ποσού σε ιδιωτική εταιρία. Άρα ο δήμος Βέροιας απαλλάσσεται από επιπλέον έξοδα, συνεχίζοντας την ψηφιακή μετάβαση και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μεταξύ υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων του δήμου και των πολιτών. Με έναν απλό υπολογισμό μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι ο δήμος μειώνει τις δαπάνες του και σε χαρτί, άρα η «χρηστή διοίκηση» του Δήμαρχου αποδεικνύεται την πράξη, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής των «Συνδημοτών» να εκτίθεται με επιπόλαια λόγια…

 

Ενεργειακές κοινότητες

Ο κ. Παυλίδης επιδίδεται σε έναν μάταιο αγώνα ανακριβειών… Απαντώντας στα fake news λέμε πως ο Δήμος Βέροιας και η ΔΕΥΑΒ προχωρούν στη δημιουργία Φωτοβολταϊκού πάρκου στον Βιολογικό Καθαρισμό με σκοπό την εξοικονόμηση δαπανών που αφορούν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της Επιχείρησης. Και επίσης απαντούμε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει στέλεχος διοίκησης που συμμετέχει σε ενεργειακή κοινότητα η οποία να κατέθεσε ανάλογο αίτημα σε όμορο δήμο.

 

Γελάει ο κόσμος με τον λαϊκισμό του κ. Παυλίδη

Η προσπάθεια λαϊκισμού, τα ασταθή πολιτικά βήματα και το γεγονός ότι αυτοαναιρήθηκε ένα μήνα μετά την ψήφιση υπέρ της απόφασης να μην συμπεριληφθούν τα έργα του προγράμματος «Φιλόδημος Ι» στο «Αντώνης Τρίτσης» και οι χαρακτηρισμοί του περί αστειοτήτων και γελοιοτήτων στους κοινούς χειρισμούς όλων των δήμων της χώρας, κάθε άλλο παρά σιγουριά εμπνέουν στους δημότες… Ο κ. Παυλίδης αποδεικνύεται είτε ότι είναι αδιάβαστος, είτε ότι δεν γνωρίζει τι ψηφίζει και συνεπώς είναι ανίδεος. Γιατί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Απριλίου 2021 ο κ. Παυλίδης δήλωσε σύμφωνος με την απόφαση. Γιατί βρισκόμαστε και πάλι στη δυσάρεστη θέση να τον ενημερώσουμε για βασικά στοιχεία σχετικά με την απόφαση της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 14ης Απριλίου 2021, η οποία πρότεινε, μεταξύ άλλων, να μην προσμετρηθούν οι πόροι που έχουν ήδη διατεθεί μέσω του Φιλόδημος Ι στους πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», κάτι στο οποίο συμφώνησε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση της 6ης Μαΐου 2021. Η ανευθυνότητα του κ. Παυλίδη σε μία σημαντική απόφαση όχι μόνο του Δήμου Βέροιας, αλλά και των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης -ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και ΚΕΔΕ- φαίνεται από την επιλογή του να υποβαθμίσει τους χειρισμούς Όλων των δήμων της χώρας!

 

Για ποια αλλαγή προσώπων μας μιλάτε;

Το ό,τι ο τόπος χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικών και προσώπων εμείς το γνωρίζουμε καλά. Και επενδύουμε σε αυτό. Επενδύουμε στην εμπειρία, στην ορμή των νιάτων και στη στελεχική ανανέωση, κάτι που αναγνωρίζουν οι δημότες. Για ποια αλλαγή προσώπων συζητάμε όταν από το 1998 ακόμα ήσασταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον πρώην δήμαρχο, κ. Γιάννη Χασιώτη και το 2006 υποψήφιος με την παράταξη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου;

«Έχουν γνώσιν οι φύλακες…» και καλό θα ήταν κ. Παυλίδη να σκέφτεστε καλύτερα ώστε να αποφεύγετε τα αλλεπάλληλα ατοπήματα…


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής