breaking news Νέο

Παύλος Παυλίδης : «Δεν έχει προοπτική η Βέροια με αυτή τη δημοτική αρχή»

Παύλος Παυλίδης : «Δεν έχει προοπτική η Βέροια με αυτή τη δημοτική αρχή»

Στο studio του Ράδιο Αιχμή-102,8 φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης 24ης Ιουνίου ο επικεφαλής των «ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ» Παύλος Παυλίδης. Στον απόηχο της, γεμάτης ένταση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το προηγούμενο βράδυ, ο κ. Παυλίδης κατέθεσε τις προτάσεις και τις θέσεις του για την επόμενη μέρα στο δήμο Βέροιας, σηματοδοτώντας σίγουρα, αν κρίνουμε από τα όσα ακούγονται στις τηλεδιασκέψεις, μια άτυπη προεκλογική περίοδο, μέχρι τον Οκτώβριο του 2023!

 

Η προσέγγισή του ότι η Βέροια χρειάζεται άμεσα αλλαγή προσώπων και πολιτικής, όπως επισήμανε και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που άναψε φωτιές, γνωστή.

 

«Είναι πρωτοφανές, απολογισμό έργου διετίας να κάνει η αντιπολίτευση και ο δήμαρχος να απαντάει με επιστολή! Δεν έχει προηγούμενο. Η λογική σειρά των πραγμάτων θα ήταν να συμβεί το αντίθετο», μας λέει.

 

Χαρακτήρισε ως «εμπορική» τη συμφωνία δημάρχου και Γεωργίας Μπατσαρά, λέγοντας ότι παραχώρησε το δικαίωμα ελέγχου της δημοτικής αρχής, για δύο αντιδημαρχίες και δύο προεδρίες.

 

Ως θετική επισήμανε τη λειτουργία της γέφυρας Κούσιου, χαρακτηρίζοντας όμως ως δικαιολογίες το μη οικονομικό απολογισμό του έργου (σ.σ μια πρόχειρη αποτύπωσή του έφερε στο σώμα ο Άρης Λαζαρίδης, λέγοντας ότι σύντομα θα φέρει και τον επίσημο απολογισμό).

 

Στην ένστασή μας ότι είναι βαριά η λέξη «σκάνδαλο», μας απαντά ότι σκάνδαλο δεν είναι μόνο η κακοδιαχείριση, αλλά και η απώλεια προγραμμάτων. Για μια ακόμη φορά είπε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα διαφθοράς για τη διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού σταθμού.

 

Σε ερώτησή μας αν η «κόντρα» με στελέχη της ΝΔ κρατάει από την εποχή που στήριξε την «Πολιτική Άνοιξη» του Αντώνη Σαμαρά, ο Παύλος Παυλίδης σημείωσε ότι θα ακουστούν πολλά την επόμενη διετία. «Ασχολούνται με το αν θα πάρω το χρίσμα ή τη στήριξη της ΝΔ, γιατί τότε θα έχουν χάσει σίγουρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Για τη διαχείριση της πανδημίας από το δήμο Βέροιας, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή ήταν στον... «αυτόματο πιλότο».

 

Οι αναφορές του για το σύστημα ΙΡΙΔΑ, το κλειστό γυμναστήριο, το σταθμό λεωφορείων, τα Ριζώματα, τις ενεργειακές κοινότητες, αλλά και τα ψέματα και τις διαστρεβλωμένες αλήθειες, όπως τις αποκαλεί, που χρησιμοποιεί εναντίον του η δημοτική αρχή, έχουν αποτυπωθεί.

 

«Αυτό είναι το ύφος της εξουσίας τους. Αυτό μπορούν…Δεν έχει καμιά προοπτική η πόλη με αυτή τη δημοτική αρχή. Κουράστηκαν τόσα χρόνια...Έχουμε ιδέες και προτάσεις και θα τις υλοποιήσουμε. Είναι η εποχή των μεταρρυθμίσεων και της προόδου. Είναι λάθος να ασχολούμαστε με πράγματα που χρησιμοποιούνται ως σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή, αντί για αυτά που απασχολούν τους δημότες», συνέχισε ο κ. Παυλίδης.

 

Για τον εκλογικό νόμο των ΟΤΑ δήλωσε υπέρμαχος της κυβερνησιμότητας των δήμων, όπως τον ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας όμως ότι είναι πολύ μεγάλος ο υποχρεωτικός αριθμός των υποψηφίων συμβούλων, που μόνο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Βέροιας, ξεπερνούν τους....80 ανά συνδυασμό!

 

Για το αν θα ήθελε τον Κώστα Παλουκίδη στο συνδυασμό του, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι έχει προσφέρει πολλά στη Βέροια.

 

Καταγράψαμε μια ακόμη ένστασή του, για το νέο χώρο των κοιμητηρίων, που είναι πάνω από το σχολικό συγκρότημα του Εργοχωρίου.

 

«Αυτή τη φορά ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η πόλη χρειάζεται αλλαγή σελίδας και πολιτικής», κατέληξε ο κ. Παυλίδης, δηλώνοντας αισιόδοξος για τον ίδιο και τους «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ».

 

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής