breaking news Νέο

Νικόλας Καρανικόλας : «Βαφτίζουν το κρέας-ψάρι για τις εκκαθαρίσεις, Ιωσηφίδου και Κουτσογιάννης»

Νικόλας Καρανικόλας : «Βαφτίζουν το κρέας-ψάρι για τις εκκαθαρίσεις, Ιωσηφίδου και Κουτσογιάννης»

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb απαντά στα όσα του καταλόγισαν στις επιστολές τους για τις εκκαθαρίσεις ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ, τόσο ο Νίκος Κουτσογιάννης, όσο και η Ίλια Ιωσηφίδου, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας. Παραθέτουμε την απάντηση, όπως και τη φωτογραφία που επέλεξε :

23 Ιουνίου 2021. Η Κυβέρνηση εισηγείται προς τους πολίτες την μη χρήση της μάσκας. Δυστυχώς την ίδια μέρα και με απόλυτο συντονισμό η κ.  Ίλια Ιωσηφίδου και ο κ. Νίκος Κουτσογιάννης επιμένουν να τις φοράνε ακόμα…

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις τους για τις εκκαθαρίσεις των δημοτικών επιχειρήσεων επιμένουν να εκτίθενται και στον δημόσιο λόγο, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Λέει η πρώτη της ομάδας. «Γιατί δεν εισηγήθηκε ο Δήμαρχος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο». Μα την εισήγηση της διοίκησης την ακούσατε από την Δευτέρα το απόγευμα, μία εβδομάδα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ήμουν ξεκάθαρος και ήταν κρυστάλλινη και ξεκάθαρη η θέση μας. Αναλαμβάνουμε τις βεβαιωμένες οφειλές που δεν μπορούμε να αποφύγουμε και προωθούμε τα θέματα των εκκαθαρίσεων στην επικείμενη αρχή της εισαγγελίας. Τόσο ξεκάθαρα.

Δεν θέλει λέει η πρώτη της ομάδας να μεταφέρουμε τα χρέη στις πλάτες των δημοτών. Μα αγαπητή μου τα χρέη αυτά υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία στην πλάτη του Δήμου. Τώρα το ανακαλύψατε; Μήπως δεν είχατε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια; Έστω, αρκεί που το καταλάβατε με χρονοκαθυστέρηση ότι υπάρχουν αυτά τα χρέη. Αν το καταλάβατε.

Συμπληρώνει ο δεύτερος της ομάδας. «Να αναλάβει ο Δήμος όλα τα χρέη». Ας μην λαϊκίζουμε τόσο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν υπήρχε αυτή η απόφαση, πολύ απλά στον έλεγχο της νομιμότητάς της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας, το ζήτημα θα κολλούσε. Με ποιο δικαίωμα θα μας έλεγε η Περιφέρεια μεταφέρετε χρέη στον Δήμο που δεν είναι βεβαιωμένα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η σκέψη έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να βγει άκυρη και παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συνεχιστεί η ομηρία που επί πέντε χρόνια επιλέξατε για πολιτικούς λόγους.

Εσείς το επιλέξατε, όταν είχατε και την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι εμείς.

«Δεν έχουμε εικόνα του ισολογισμού του Δήμου» επιμένουν. Μα ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, πετώντας την μπάλα στην κερκίδα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα χρέη δεν καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου και απαιτείται η δανειοδότηση αυτών. Γνωρίζετε, επίσης, ότι οι ισολογισμοί περνούν πρώτα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στην συνέχεια έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορείτε να ρωτήσετε τους δημοτικούς σας συμβούλους που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή που είναι και το αρμόδιο όργανο για τέτοια θέματα. Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση στις 29 Μαρτίου οι πίνακες του ισολογισμού του 2019 εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή του Δήμου. Μήπως κάτι άλλο κρύβεται στο ενδιαφέρον σας για την έγκριση του ισολογισμού της θητείας σας;

Όπως και να έχει, αν και δεν ήθελα να επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα με αναγκάζετε να σας το πω άλλη μία φορά. Μην αφήνετε να σκεπάζει την σκέψη σας η διχόνοια του παρελθόντος και μην προσπαθείτε να διχάσετε τον κόσμο. Δεν μπορείτε να βαφτίζετε το κρέας ψάρι συνεχώς. Ο κόσμος δεν είναι τόσο ανενημέρωτος και κουτός όσο νομίζετε. Όλοι αντιλαμβάνονται πια τον ρόλο σας.

Ας προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά για τον Δήμο μας. Μην τοποθετείτε το πολιτικό σας συμφέρον πάνω από το συμφέρον του Δήμου. Με αυτές τις πρακτικές δεν πλήττετε την διοίκηση. Πλήττετε τον ίδιο τον Δήμο.

Η κοινωνία σας έδειξε τα έδρανα της αντιπολίτευσης πριν δυο χρόνια. Αν δεν αλλάξετε πορεία εκτιμώ ότι την επόμενη φορά τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για σας. Και θα φταίτε ακόμα μία φορά μόνο εσείς και οι επιλογές σας.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής