breaking news Νέο

BΕΡΟΙΑ: Και με τη «βούλα» πρωταθλήτρια

BΕΡΟΙΑ: Και με τη «βούλα» πρωταθλήτρια

Η τελευταία αγωνιστική του βορείου ομίλου της Football League δεν έκρυβε εκπλήξεις. Η ΒΕΡΟΙΑ και η Τρίγλια, χρειάζονταν τον βαθμό της ισοπαλίας, για να πετύχουν τον τελευταίο φετινό στόχο τους. Η πρώτη μετά την άνοδό της στην SL2, να κερδίσει και τον τίτλο της πρωταθλήτριας του βορείου ομίλου και η δεύτερη να εκμεταλλευτεί την αναδιάρθρωση του Λευτέρη Αυγενάκη να βρεθεί «στο δεύτερο τη τάξει» επαγγελματικό πρωταθλήματα της χώρας μας και στον μεταξύ τους αγώνα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Ο Θεσπρωτός και ο Αλμωπός ήθελαν την νίκη και τους τρεις βαθμούς με αντιπάλους μεγαλύτερης εμπειρίας και ψηλότερους στόχους, την Καβάλα και τον Πανσερραϊκό, που δεν καίγονταν για τους βαθμούς και δεν αστόχησαν. Και μόνο ο Απόλλων Πόντου, των χιλίων προβλημάτων, που σε έναν αγώνα, μια ολόκληρη κατηγορία, μια ολόκληρη χρονιά, κατέβηκε στο γήπεδο με μόλις 14 ποδοσφαιριστές, δεν κατάφερε να πάρει αυτό που χρειάζονταν, την νίκη, με αντίπαλο μια ομάδα την ΑΕΠ Κοζάνης, που είχε αποχαιρετίσει την κατηγορία από τον πρώτο ακόμη γύρο και φυσικά υποβιβάστηκε.

Ετσι και με τη «βούλα» από την Κυριακή το απόγευμα, η ΒΕΡΟΙΑ δικαιωματικά, μετά την πανηγυρική άνοδό της στην Super League 2, πανηγυρίζει και μια ακόμη διάκριση, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον βόρειο όμιλο, ενώ ο Απόλλων Πόντου είναι η δεύτερη ομάδα του ομίλου, μετά την ΑΕΠ Κοζάνης, που αποχαιρετά τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Γ' Εθνική.

Βέβαια το Σαββατοκύριακο που πέρασε έκρυβε μία ακόμη ιδιαιτερότητα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Είχαμε το «κύκνειο άσμα» του πρωταθλήματος της Football League.

Η Football League η τρίτη «τη τάξει» επαγγελματική κατηγορία της χώρας, όπως ξαφνικά, πριν τρία περίπου χρόνια με νομοθετικό διάταγμα, ενός υφυπουργού Αθλητισμού του Γιώργου Βασιλειάδη, μπήκε στη ζωή των φιλάθλων, το ίδιο ξαφνικά με ένα επίσης νομοθετικό διάταγμα, ενός άλλου υφυπουργού, του Λευτέρη Αυγενάκη, εξαφανίζεται από την καθημερινότητά μας.

Είναι και αυτό βλέπετε μέσα στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των Ελλήνων πολιτικών. Σαν παντογνώστες που είναι, όταν έρχονται στην εξουσία και έχουν τη δυνατότητα τα αλλάζουν όλα. Ότι βρήκαν από τον προκάτοχό τους και κυρίως στον τομέα της παιδείας και του αθλητισού. Σωστό ή λάθος δεν έχει σημασία. Αρκεί να γκρεμίσουμε ότι έφτιαξε ο προηγούμενος.

Για το παιχνίδι Τρίγλιας – ΒΕΡΟΙΑΣ, παρότι για την γηπεδούχο ομάδα, ήταν μια κατηγορία ολόκληρη και για την φιλοξενούμενη παίζονταν ένας τίτλος, έστω κι αν αυτός δεν προσέφερε τίποτα το ουσιαστικό, αφού το εισιτήριο της ανόδου το είχε εξασφαλίσει εδώ και αρκετό καιρό εξελίχθηκε σε αγγαρεία, λόγω της υπερβολικής ζέστης που επικρατούσε.

Ετσι φυσιολογικά θα λέγαμε ήρθε το αποτέλεσμα που βόλευε και τις δύο ομάδες. Ισοπαλία και μάλιστα δίχως τέρματα, για να αποδίδει και την πραγματική εικόνα του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα δύσκολα ξεκολλούσε από το κέντρο του γηπέδου. Στο 37' η ΒΕΡΟΙΑ είχε μια καλή φάση για γκολ με τον Μπουκουβάλα να κάνει την σέντρα που βρήκε τον βεροιώτη τερματοφύλακα της Τρίγλιας Μπλατσιώτη σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στην επανάληψη έπεσε ακόμη περισσότερο ο ρυθμός του αγώνα και το 0-0, ήρθε σαν επιστέγασμα της γενικής εικόνας του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του κ. Καλατζή (Καλύβας – Κουκούμης) την επίτευξη των στόχων τους.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΤΡΙΓΛΙΑ: Μπλατσιώτης, Πανάγου, Στοϊνοβιτς, Βοσκόπουλος (39' Τσακμάκης), Σγουρής, Παπαστεργιανός, Ζγούρι (60' Οσμάναγκιτς), Κεχαγιάς (80' Δόρης), Τότσκα (46' Ευθυμιάδης), Ντούγκα (60' Ξιφιλινός), Σαρβανίδης.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Πεταυράκης, Πόζογλου (76' Μουχάλης), Βεργώνης (60' Σιμόνι), Καραγιάννης, Μπλέτσας (76' Τασιόπουλος), Στάμου, Οικονόμου, Πασάς (68' Μούργος).

 

Football League

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τρίγλια – ΒΕΡΟΙΑ 0-0

Κοζάνη – Απόλλων Π.    1-1

Αριδαία – Καβάλα  3-1

Θεσπρωτός – Πανσερραϊκός  3-2

Ολυμπιακός – Πιερικός  3-3

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (τελική)

        τερ.  βαθ.

  1. ΒΕΡΟΙΑ  24-6 38
  2. Καβάλα   32-18       35
  3. Πανσερραϊκός 21-12       31
  4. Ολυμπιακός Β.        23-21       29
  5. Πιερικός  23-21       26
  6. Θεσπρωτός     19-24       22
  7. Τρίγλια    14-16       21
  8. Αριδαία   18-21       20
  9. Απόλλων Π.    16-25       19
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 7-33 7

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής