breaking news Νέο

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για εμβολιασμένους νέους 18 -25 ετών

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για εμβολιασμένους νέους 18 -25 ετών

"Από σήμερα, στους νέους μας ανοίγεται ένα ακόμη παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση του εμβολίου τους θα αποκτούν αυτόματα μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ".

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πλαισίου για μέτρα υπέρ του εμβολιασμού, την χορήγηση προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

 

"Ήρθε η ώρα της επιβράβευσης

από την Πολιτεία"

«Έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει και την προσπάθεια μίας κατηγορίας πολιτών που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα αυτούς τους 16 μήνες και αναφέρομαι στους περίπου 940.000 νέους μας από 18 έως 25 ετών. Είναι τα παιδιά που επί τόσους μήνες είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, είδαν τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια, τη διασκέδαση, ουσιαστικά να χάνονται», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι πρόκειται για «μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα δώρο ευγνωμοσύνης, ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται, ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και την επιμονή» των νέων που συνεισέφεραν στην προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του ιού.

Ταυτόχρονα όμως, τόνισε πως η κάρτα «αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι, οι οποίοι από την φύση τους συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Και όσο αυτοί θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας «αποκτά μια ξεχωριστή σημασία, ειδικά τώρα που η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι μια μετάλλαξη που ξέρουμε ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα, στοχεύει πρωτίστως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μας απειλεί όλους με μια νέα περιπέτεια το φθινόπωρο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να προγραμματίσουν το ραντεβού τους με το εμβόλιο της επιλογής τους, κάτι που είναι εφικτό άμεσα, καθώς πλέον υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα εμβολίων.

"Και όσο αυτοί θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται. Και το τελευταίο αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ειδικά τώρα που η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι μια μετάλλαξη που ξέρουμε ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα, στοχεύει πρωτίστως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μας απειλεί όλους με μια νέα περιπέτεια το φθινόπωρο.

Γιατί η γενική ανοσία περνά τελικά μέσα από την ανοσία του καθενός μας" είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού, και αν κάποιος θέλει να εμβολιαστεί μπορεί να το κάνει εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος με όποιο εμβόλιο επιθυμεί και θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για αυτόν ή για αυτήν.

"Ζητώ από τους νέους μας ειδικά να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, να κλείσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό, να εκμεταλλευτούν αυτή την πρόσθετη δυνατότητα που τους δίνουμε μέσα από το freedom pass έτσι ώστε όταν θα κάνουν τις διακοπές τους ή όταν θα θελήσουν να πάρουν μια ανάσα ελευθερίας ή ψυχαγωγίας», είπε ο Πρωθυπουργός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής