breaking news Νέο

Συμφώνησαν Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη νέα ΚΑΠ

Συμφώνησαν Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη νέα ΚΑΠ

Μια πιο δίκαιο, πιο «πράσινη», πιο φιλική προς τα ζώα και ευέλικτη ΚΑΠ, συμφώνησαν την Παρασκευή 25η Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2023, με τα κράτη-μέλη να έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν τα προσχέδια τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Η νέα ΚΑΠ θέτει υψηλότερα περιβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα.

Η νέα ΚΑΠ θα ενσωματώσει πλήρως τη νομοθεσία της ΕΕ για το περιβάλλον και το κλίμα. Τα σχέδια της θα συμβάλουν στους στόχους των στρατηγικών «Από το χωράφι στο πιάτο» και Βιοποικιλότητας Οι ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να συμμορφώνονται οι δικαιούχοι της, για να λάβουν υποστήριξη, είναι σε κάθε φάρμα τουλάχιστον το 3% της καλλιεργήσιμης γης να  αφιερωθεί στη βιοποικιλότητα και στα μη παραγωγικά στοιχεία, με δυνατότητα λήψης στήριξης μέσω οικοσυστημάτων για την επίτευξη του 7%. Όλοι οι υγρότοποι και οι τυρφώνες θα προστατεύονται.

Τα οικολογικά προγράμματα θα είναι υποχρεωτικά για τα κράτη μέλη, επιβραβεύοντας τους αγρότες για την εφαρμογή κλιματικών και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών (βιολογική γεωργία, αγροοικολογία, ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών κ.λπ.) καθώς και βελτιώσεις στην καλή μεταχείριση των ζώων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής