breaking news Νέο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Προγραμματική συνδιάσκεψη το τριήμερο 2, 3 και 4 Ιουλίου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Προγραμματική συνδιάσκεψη το τριήμερο 2, 3 και 4 Ιουλίου

Η πανδημία μπορεί να ανέστειλε τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όμως το κόμμα αξιοποίησε στο έπακρο την αναστολή του συνεδρίου του και προχώρησε σε μια βαθύτερη προγραμματική επεξεργασία.

Μάλιστα, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο πολιτικό συμβούλιο, που έγινε την περασμένη Τετάρτη, «η προγραμματική συνδιάσκεψη είναι το επιστέγασμα αυτής της διαδικασίας. Και είναι μια ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας, αποφασιστικότητας, μάχης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης της Δεξιάς και νίκης στην επόμενη εκλογική αναμετρηση».

Η αλήθεια είναι ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην προγραμματική συνδιάσκεψη, καθώς θα είναι μια διαδικασία που θα θυμίζει κάτι από συνέδριο, το οποίο και θα διεξαχθεί στο Κατράκειο της Νίκαιας, το τριήμερο 2,3 και 4 Ιουλίου. Θα έχει, δε, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι η πρώτη φορά μετά την πανδημία που θα συμμετάσχουν σε μια μαζική εκδήλωση στελέχη απ' όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ειδικότερα, η προγραμματική συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2 Ιουλίου, με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Θα είναι μια ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα πάρουν μέρος 2.000 άτομα (ανάμεσα στα οποία αναμένεται να είναι και η βουλευτής Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου), ενώ οι σύνεδροι από την Περιφέρεια θα συμμετάσχουν μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Το Σάββατο 3 Ιουλίου και από 10 π.μ. έως 12 μ.μ. Θα πραγματοποιηθούν τα διαδικτυακά στρογγυλά τραπέζια, με θέματα που θα έχουν να κάνουν με την οικονομία, το περιβάλλον, την εργασία, το κοινωνικό κράτος, τον πολιτισμό και το κράτος Δημοκρατία – θεσμοί. Την ίδια μέρα και από τις 6 έως τις 10 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί η ολομέλεια της προγραμματικής συνδιάσκεψης. Την Κυριακή 4 Ιουλίου θα υπάρξει και πάλι ολομέλεια της προγραμματικής συνδιάσκεψης, από την οποία και θα εξαχθούν τα συμπεράσματα.

«Για εμάς η συμμετοχή του κόσμου στα κινήματα, όπως και σε κάθε κινητοποίηση που καθορίζει το μέλλον μας, κρίνεται πάρα πολύ σημαντική» τόνισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» με δηκτικό τρόπο ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας, Κώστας Καλδάρας, τοποθετούμενος επ’ αυτού, ενώ ερωτώμενος για το εάν πρόκειται να επισκεφθεί μέσα στο προσεχές διάστημα την Ημαθία ο Αλέξης Τσίπρας (εδώ να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος είχε επισκεφθεί το νομό αρχές Μαΐου του 2014, ως αρχηγός και τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης), ο Κώστας Καλδάρας, είπε : «Την έχουμε κατά νου και κατά το πρόγραμμα».

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής