breaking news Νέο

«Οι μη χαμένες πατρίδες» της Ευτυχίας Φράγκου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

«Οι μη χαμένες πατρίδες» της Ευτυχίας Φράγκου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μια  εξαιρετική ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ευτυχίας Φράγκου, κόρης του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ,  Φραγκούλη Φράγκου, παρουσιάζεται στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με τη μουσική επένδυση της μοναδικής Ευανθίας Ρεμπούτσικα. «Είναι η ιστορία δώδεκα Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, που έζησαν τα Σεπτεμβριανά του 1955 – το μόνο πογκρόμ τέτοιας έκτασης στη σύγχρονη ιστορία, που πραγματοποιήθηκε όχι εν καιρώ πολέμου, αλλά εν καιρώ ειρήνης. Μέσα από γρήγορο, ρυθμικό μοντάζ και animated κείμενα επί της οθόνης, ο θεατής μεταφέρεται σε ένα νοητό τραπέζι με διάφορους συνομιλητές, που, χωρίς να γνωρίζονται, απαντούν και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Ένας από αυτούς επιστρέφει στο σπίτι του μετά από 46 χρόνια με τον εγγονό του.

Γιατί τέλος δεν υπάρχει. Γιατί η ιστορία είναι κυρίως οι ιστορίες των ανθρώπων που έγραψαν ιστορία», αναφέρει η σκηνοθέτης.

Η ταινία έχει διάρκεια 130 λεπτών και μπορείτε να την παρακολουθήσετε με τίμημα 3 ευρώ μόλις στο https://online.filmfestival.gr/film/oi-me-khamenes-patrides-the-unlost-homeland/

 

Συνολικά, μέχρι την Κυριακή 4 Ιουλίου, 92 ταινίες προβάλλονται στους δύο προσωρινούς θερινούς κινηματογράφους στην Προβλήτα Α΄, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, και σε επτά ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Άλεξ, Απόλλων, Ελληνίς, Ναταλί, Σινέ Άλσος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Σινέ Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά. Παράλληλα, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν 142 ταινίες από το σπίτι τους, σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής