breaking news Νέο

Συνέντευξη τύπου της διοίκηση των εργαζομένων ΕΦΚΑ Βέροιας : «Φούρνος» το ΙΚΑ Βέροιας

Συνέντευξη τύπου της διοίκηση των εργαζομένων ΕΦΚΑ Βέροιας : «Φούρνος» το ΙΚΑ Βέροιας

Την ώρα που σε κάποιες άλλες υπηρεσίες οι εργαζόμενοι εργάζονται υπό κανονικές συνθήκες, το ίδιο δεν συμβαίνει (δυστυχώς) και για τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες των Κέντρων Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Βέροιας και Νάουσας, που επί σειρά ετών το καλοκαίρι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σε συνθήκες «θερμοκηπίου» και αντίστοιχα το χειμώνα σε συνθήκες ψύχους. Ναι, καλά διαβάσετε!! Κι όμως, η αιτία γι' αυτό το χρόνιο πρόβλημα έχει να κάνει με τον κλιματισμό, για τον οποίο από το 1991 (ναι, παρακαλώ!) έως σήμερα δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση. Καθώς όποια προσπάθεια ξεκινούσε, μέσω αλληλογραφίας με τις αρμόδιες αρχές, αυτή περιοριζόταν σε συντηρήσεις, που προσωρινά έλυναν το πρόβλημα, από τη στιγμή που η απάντηση της τεχνικής υπηρεσίας του οργανισμού για οριστική λύση του προβλήματος ανέφερε πως ήταν πολυδάπανη.

 

«Το πρόβλημα είναι χρόνιο και έχει να κάνει με όλες τις εποχές του χρόνου»

Μπροστά σ' αυτή την ανυπόφορη κατάσταση, ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στη Βέροια, Μιλτιάδης Φιλιππίδης και τα μέλη Βίκυ Παπαστάμκου, Ασπασία Φωτοπούλου και Γιώργος Πρόβατος (φωτό) προχώρησαν χθες στις 11.30 π.μ. σε συνέντευξη τύπου, στον τρίτο όροφο του υποκαταστήματος, με σκοπό να εκθέσουν όλη αυτή την πρωτοφανή κατάσταση.

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, για να μπορέσουμε και εμείς και εσείς σε συνεργασία να αναδείξουμε το πρόβλημα αυτό στην τοπική κοινωνία που υπάρχει, σε σχέση με τον κλιματισμό, το χώρο του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ. Ίσως και εσείς εδώ με την παρουσία σας διαπιστώνετε το πρόβλημα που υπάρχει, χωρίς να σας πούμε ορισμένα πράγματα με τον κλιματισμό. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι ούτε τωρινό, ούτε χθεσινό, αλλά έρχεται από πολύ παλιά. Το εν λόγω πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με το καλοκαίρι, αλλά όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα με τη θέρμανση, το καλοκαίρι με την ψύξη. Εμείς έχουμε ενημερώσει τη διοίκησή μας αρκετές φορές, ενημερώσαμε την περιφερειακή Υπηρεσία που έχουμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά απλά δεν προχωρούν στη λύση του προβλήματος. Το γιατί δεν προχωράει, αυτό το ξέρουν οι υπεύθυνοι και ίσως θα πρέπει να δώσουν τις εξηγήσεις. Τα μηχανήματα κάτω στο υπόγειο είναι παλιά. Δεν γίνονται συντηρήσεις και δεν προχωρούν. Αλλά κι όσες συντηρήσεις γίνονται, είναι ημιτελείς. Το πρόβλημα, μάλιστα, αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους εδώ, αλλά και τον κόσμο που μπαινοβγαίνει στο κτίριο και εξυπηρετείται από τις διοικητικές υπηρεσίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης, ενώ από την πλευρά της, η κ. Παπαστάμκου υπογράμμισε ότι με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας, εντάσσονται πλέον και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως το ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΕΒΕ και ο ΟΓΑ. Που σημαίνει ότι «θα έχουμε όλο και μεγαλύτερη προσέλευση κοινού, το οποίο με τη σειρά του θα ταλαιπωρείται από τις υφιστάμενες συνθήκες».

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής