breaking news Νέο

Βασίλης Τζουβάρας : Όνειρο ζωής το φράγμα στη «Γκλόμπα»

Βασίλης Τζουβάρας :  Όνειρο ζωής το φράγμα στη «Γκλόμπα»

Με 620.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί, από το «Αντώνης Τρίτσης» η μελέτη για την κατασκευή φράγματος στην περιοχή «Γκλόμπα» της Νάουσας. Ως όνειρο ζωής χαρακτηρίζει το έργο ο αντιδήμαρχος τεχνικών του δήμου, Βασίλης Τζουβάρας, το οποίο θα οδηγήσει στην εκμετάλλευση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής.

«Η αξιοποίηση του υπέρ πολύτιμου υδάτινου στοιχείου, ο ταμιευτήρας αυτός περίπου στα ++2 εκ.  κυβικά μέτρα νερού, θα αποτελεί κινητήριο δύναμη ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, με πολλαπλά οφέλη. Αρκετοί επιστήμονες αναφέρονται με δημοσιεύσεις τους για δυσοίωνες προβλέψεις, λόγω κλιματικών αλλαγών, στα αποθέματα νερού. Μιλούν ευθέως για έρημοποιήσεις περιοχών  σε βάθος 20 με 30 χρόνια. Το Φράγμα της Γκλόμπας θα παράξει πλούτο, θα προσθέσει επιπλέον αξία στον κάμπο μας, θα καλύψει στο σύνολό του τις ανάγκες για άρδευση. Σκεφτείτε και τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πόσα οφέλη θα μας αποφέρει. Σκεφτείτε και την τεχνητή λίμνη που θα δημιουργηθεί, απίστευτης φυσικής ομορφιάς σ' ένα πανέμορφο τοπίο, που σίγουρα θα αποτελέσει επιπλέον τουριστικό πόλο έλξης στην περιοχή», τονίζει ο κ. Τζουβάρας.

Ενδιαφέρον και ιδιαίτερα «πράσινο», αναφορικά με την αξιοποίησή του στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έργο, που προφανώς θα χρειαστεί τη χρηματοδότησή του από ιδιωτικά κεφάλαια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής