breaking news Νέο

Ηλίας Τσιφλίδης : (Ανα) ζητούνται ροδάκινα!

Ηλίας Τσιφλίδης : (Ανα) ζητούνται ροδάκινα!

Τον πρόεδρο του Α.Σ. Βερόη και αντιδήμαρχο, επί των αγροτικών, Βέροιας, Ηλία Τσιφλίδη, φιλοξενήσαμε το πρωί της Πέμπτης 1ης Ιουλίου, στις ραδιοφωνικές ΑΝΑ...κρίσεις του «Ράδιο Αιχμή-102,8» (δείτε το video της συνέντευξης στο www.imerisia-ver.gr). O Ηλίας Τσιφλίδης αποτελεί δείγμα ανθρώπου, που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια. Το αποδεικνύει άλλωστε και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου δεν συμμετείχε ποτέ σε «αψιμαχίες»! Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα μας είπε, για την αγροτική μας παραγωγή, με κυρίαρχο το ροδάκινο φυσικά, αλλά και για τα δημοτικά κοινά. Σας τα παρουσιάζουμε, με την ευχή να κυριαρχήσουν στα κοινά ενεργοί πολίτες, όπως ο αντιδήμαρχος.

 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει το ρωσικό εμπάργκο. Κλείσαμε τη μεγαλύτερη αγορά της  Ευρώπης. Τι κάνουμε ως κράτος, ως κυβέρνηση, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας, όπως το κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη;

 

Η τιμή στο επιτραπέζιο ροδάκινο είναι αυξημένη, προς όφελος του παραγωγού.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν ροδάκινα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συναδέλφων μου συνεταιριστών, Ημαθία και Πέλλα καλύπτουν το 50 με 55% των αναγκών της αγοράς, ενώ στο βιομηχανικό το ποσοστό είναι 50%. Δυστυχώς οι αγρότες μας θα μαζεύουν συμπύρηνα, χωρίς να γνωρίζουν τιμές, τη στιγμή που το γνώριζαν από τα...Χριστούγεννα και πέρσι και πρόπερσι. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, για να βρεθεί λύση. Να ζητά ο βιομήχανος ποιότητα, αλλά να ξέρει και ο παραγωγός την τιμή.

 

Στον Α.Σ. Βερόη είμαστε 310 συνεταιριστές. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια.

Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για τη βοήθεια που μου προσφέρουν. Έχουμε δικό μας ταμείο και βοηθάμε τους παραγωγούς μας, χωρίς τόκους. Είμαστε μια υγιής συνεταιριστική οργάνωση και ελπίζω ότι θα έχουμε και καλύτερες παραγωγικές χρονιές. Θέλουμε να έχουμε όσα μέλη μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Βάζουμε στόχους χρόνο με χρόνο.

 

Και φέτος άνοιξαν και θα ανοίξουν τα γνωστά «στέκια». Δυστυχώς η πολιτεία δεν κάνει τίποτε. Πρέπει να αλλάξει το φορολογικό σύστημα, ώστε να υπάρξει στρεμματικός εισοδηματικός προσδιορισμός, για να μην αδικούνται οι επαγγελματίες αγρότες. Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος μου είπε ότι θα αλλάξει ο νόμος. Καιρός να υπάρξει σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο.

 

Με το δήμαρχο, Κώστα Βοργιαζίδη, είμαστε πολύ κοντά, καθημερινά. Στόχος μας να γίνει ένα συνέδριο για το μέλλον του αγροτικού τομέα. Δυστυχώς μας έβγαλε εκτός στόχων πραγματοποίησής του η πανδημία.

 

Έχω μάθει να κυνηγώ την ουσία. Πολλές φορές ξεφεύγουμε στο δημοτικό συμβούλιο, για προσωπικά μας οφέλη. Το ζήτημα είναι τι προσφέρουμε στον τόπο. Προσωπικό δεν είμαι του θεαθήναι. Έτσι λειτουργώ και στο συνεταιρισμό.

 

Ο Βοργιαζίδης έχει όραμα και το δείχνει καθημερινά. Ψάχνει τα πράγματα και είναι κοντά σε όλους τους αντιδημάρχους.

 

Είναι νωρίς να πω αν θα ασχοληθώ εκ νέου με τα δημοτικά κοινά. Δεν το έχω αποφασίσει. Θα συζητήσω πρώτα με το δήμαρχο. Άλλωστε έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας. Είμαι άνθρωπος που δεν παίρνω αποφάσεις από τώρα για το μέλλον.

 

Στο δημοτικό συμβούλιο δεν βλέπω παρατάξεις, αλλά προσωπικότητες. Θα έρθω σε αντιπαράθεση σε επίπεδο σκέψεων και πράξεων, χωρίς προσωπικές αναφορές.

 

Ως πρόεδρος και ως αντιδήμαρχος προσπαθώ να βρίσκω λύσεις. Και λάθη κάνω, αλλά προσπαθώ να τα αναγνωρίζω και να μην τα επαναλαμβάνω.

 

Κάποτε δέχτηκα προσωπική επίθεση. Όταν σήκωσα το τηλέφωνο, για να ζητήσω εξηγήσεις, μου είπε «πολιτική κάνουμε, μη δίνεις σημασία».

 

Τα στέκια δημιουργούν το διαίρει και βασίλευε. Πρέπει να γίνει μια δυνατή ένωση, για να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που αντιπροσωπεύουν. Οι βιομηχανίες λένε ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και έχουν αυξημένο κοστολόγιο. Καμιά τους όμως δεν αναφέρεται στις αυξήσεις του πετρελαίου, των μεροκαμάτων και των αγροτικών εφοδίων που έχει ο παραγωγός. Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει στα προβλήματά τους».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής