breaking news Νέο

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της απόφασης για υποχρεωτικά self-test

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της απόφασης για υποχρεωτικά self-test

Στο κενό έπεσε η αίτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την υποχρεωτική διενέργεια self – test, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας την απέρριψε, κρίνοντας πως η απόφαση επιβλήθηκε για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Θυμίζουμε ότι στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή του υποχρεωτικού  self – test προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στους μεν μαθητές, επειδή δεν μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, στους δε εκπαιδευτικούς επειδή είναι αντιμέτωποι με περικοπή των αποδοχών τους.

Ωστόσο, το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (πρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Δήμητρα Μαυροπόδη) απέρριψε τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, επισημαίνοντας ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπο συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

Η πρώτη, λοιπον, δικαστική μάχη μπορεί να χάθηκε, όμως η κύρια αίτηση ακύρωσης από γονείς και εκπαιδευτικούς έχει συζητηθεί ήδη στο ΣΤΕ (και πιο συγκεκριμένα την 22α Ιουνίου 2021), οπότε και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής