breaking news Νέο

Παραμένει το πρόβλημα με τον κλιματισμό στον ΕΦΚΑ Βέροιας

Παραμένει το πρόβλημα με τον κλιματισμό στον ΕΦΚΑ Βέροιας

Σαφής και ξεκάθαρος υπήρξε ο Μιλτιάδης Φιλιππίδης, πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στη Βέροια, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 29 Ιουνίου, με αφορμή το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει με τον κλιματισμό στο κτίριο και τις συνθήκες «θερμοκηπίου» που δημιουργούνται το καλοκαίρι και είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται οι υπάλληλοι, όπως και το χειμώνα αντίστοιχα σε συνθήκες ψύχους!

«Έχουμε ενημερώσει την περιφερειακή Υπηρεσία που έχουμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά απλά δεν προχωρούν στη λύση του προβλήματος. Το γιατί δεν προχωράει, αυτό το ξέρουν οι υπεύθυνοι και ίσως θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Τα μηχανήματα κάτω στο υπόγειο είναι παλιά. Δεν γίνονται συντηρήσεις και δεν προχωρούν. Αλλά κι όσες συντηρήσεις γίνονται, είναι ημιτελείς. Το πρόβλημα, μάλιστα, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους εδώ, αλλά και τον κόσμο που μπαινοβγαίνει στο κτίριο και εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες», επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η συνέντευξη τύπου βρήκε... ώτα ακουόντων, αφού η τεχνική Υπηρεσία του οργανισμού (σε περιφερειακό επίπεδο) στη Θεσσαλονίκη έλαβε γνώση και φρόντισε να κάνει κάτι. Τι ακριβώς; Απλά έστειλε δύο τεχνικούς την επομένη στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Βέροια, οι οποίοι ήρθαν, είδαν το πρόβλημα και δεν... είπαν τίποτα καινούργιο, από αυτό που όλοι γνωρίζουν εδώ! «Ότι τα μηχανήματα είναι παλιά και πως άλλη λύση δεν μπορεί να υπάρξει στο πρόβλημα, από το να γίνει η αντικατάστασή τους», πλην όμως, όπως επεσήμαναν, πρόκειται για μια λύση, η οποία και καθίσταται πολυδάπανη. «Συνεπώς δεν έχει νόημα να λέμε μόνο... για να τα λέμε», σχολίασε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο κ. Φιλιππίδης, υπενθυμίζοντας πως το εν λόγω πρόβλημα πρόκειται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο για το λόγο πως «με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας, εντάσσονται πλέον και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως το ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΕΒΕ και ο ΟΓΑ. Πράγμα που σημαίνει πως θα έχουμε όλο και μεγαλύτερη προσέλευση κοινού, το οποίο με τη σειρά του θα ταλαιπωρείται από τις υφιστάμενες συνθήκες».

 

Όλα σε ένα κτίριο

Στο μεταξύ, άλλο ένα «όπλο» στη μάχη των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ρίχνει ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, για την επιτάχυνση της έκδοσης περισσοτέρων από 20.000 συντάξεων διαδοχικής ή παράλληλης ασφάλισης. Εντός Ιουλίου – όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Η» - στο λεγόμενο «πράσινο κτίριο» του ΕΦΚΑ, στην οδό Κηφισίας, πρόκειται να εγκατασταθούν υπάλληλοι από όλα τα τέως ταμεία και θα μεταφερθούν οι φάκελοι των συγκεκριμένων ασφαλισμένων, που περιμένουν πάνω από 4 χρόνια.

Μέχρι σήμερα, η συγκέντρωση του συνόλου του ασφαλιστικού βίου πραγματοποιείται μέσω αλληλογραφίας και πλεον στόχος είναι να συγκεντρωθούν είτε ψηφιακά είτε σε φυσική μορφή όλοι οι φάκελοι των ασφαλισμένων σε ένα κτίριο.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής