breaking news Νέο

Αλ. Τσίπρας : «Για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τις εκλογές, πρέπει να κερδίσει το κέντρο, με σαφές αριστερό πρόγραμμα»

  • Αλ. Τσίπρας : «Για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τις εκλογές, πρέπει να κερδίσει το κέντρο, με σαφές αριστερό πρόγραμμα»
  • Αλ. Τσίπρας : «Για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τις εκλογές, πρέπει να κερδίσει το κέντρο, με σαφές αριστερό πρόγραμμα»
  • Αλ. Τσίπρας : «Για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τις εκλογές, πρέπει να κερδίσει το κέντρο, με σαφές αριστερό πρόγραμμα»

Το πλαίσιο, με το οποίο θα πορευτεί το επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οριοθέτησε σε μεγάλο βαθμό η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου.

Βασικό στοιχείο της πορείας αποτελεί το γεγονός ότι έπεσαν οι τόνοι που είχαν ανέβει το προηγούμενο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας στις ομιλίες του πρόταξε το ριζοσπαστικό χαρακτήρα του κόμματος και έστειλε σαφές μήνυμα εντός και εκτός Κουμουνδούρου, πως, για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρέπει να κερδίσει το κέντρο. Και αυτό, όπως κατέστησε απόλυτα σαφές, «όχι με πολιτικές του μέσου όρου και με κεντρώες ή δεξιόστροφες πολιτικές, αλλά με σαφές αριστερό πρόγραμμα. Να στρίψουμε αριστερά, για να κερδίσουμε το κέντρο. Όχι με συνθήματα, αλλά με ριζοσπαστικό ρεαλιστικό υλοποιήσιμο πρόγραμμα». Συνάμα ο Αλέξης Τσίπρας καθησύχασε με αυτόν τον τρόπο και το αμιγώς αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκφράσει κατά καιρούς φόβους για την πολιτική του κόμματος.

Με τη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα τάσσεται και ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας, Κώστας Καλδάρας, που υπήρξε ένας εξ αυτών που παρακολούθησε και συμμετείχε (με ομιλία του) διαδικτυακά στην προγραμματισμένη συνδιάσκεψη του κόμματος, σημειώνοντας στην «Η» πως: «για εμάς το πιο σημαντικό είναι τα προοδευτικά κινήματα, στα οποία θέλουμε να συμμετέχει ο κόσμος. Προοδευτικά κινήματα, που σαφώς εναντιώνονται στη δεξιά και συνάμα θέτουν την κατεύθυνση, στην οποία επιθυμεί να πορευτεί ο λαός. Προοδευτικά κινήματα ενάντια στη συντήρηση της κυβέρνησης, που μας φέρνει αιώνες πίσω με νομοσχέδια σαν το νέο εργασιακό, που ψηφίσθηκε και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, την εκπαίδευση, την υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα. Και μιας και μιλάμε για την υγεία, θα πρέπει να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας εδώ στην Ημαθία, για τη διατήρηση των δύο νοσοκομείων σε Βέροια και Νάουσα και να τα ανασυγκροτήσουμε».

Ο Κώστας Καλδάρας ακόμα ευθυγραμμίζεται και με την προτροπή του διευθυντή της ΚΟ του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλου, «να μη χαρίσουμε το προοδευτικό κέντρο στον Κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται εξωστρέφεια και όχι εσωστρέφεια και θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία, εφ όσον είμαστε πρώτοι».

 

«Να βγούμε μπροστά στην κοινωνία»

Ο ίδιος, επίσης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ψηφιακή διαδικασία κατά τη διάρκεια του τριημέρου, αλλά και στάθηκε σύμφωνος με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ότι δηλαδή πρέπει να τεθεί αυτό σε διαβούλευση και έγκριση στις οργανώσεις μελών και «να βγούμε μπροστά στην κοινωνία».

 

Τα αποτελέσματα του κειμένου της πολιτικής απόφασης της συνδιάσκεψης

Τέλος, για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η τελική ψηφοφορία το βράδυ της 4ης Ιουλίου ως προς το κείμενο της πολιτικής απόφασης της συνδιάσκεψης έβγαλε τα κάτωθι αποτελέσματα : Ψήφισαν 1067 σύνεδροι, εκ των οποίων υπέρ ψήφισαν 1027 (96,3%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 36 λευκά (3,4%) από τους παρόντες στη διαδικασία.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Καλδάρας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής