breaking news Νέο

ΕΛΓΟ Δήμητρα: Με νέα ..μορφή από φθινόπωρο

  • ΕΛΓΟ Δήμητρα: Με νέα ..μορφή από φθινόπωρο
  • ΕΛΓΟ Δήμητρα: Με νέα ..μορφή από φθινόπωρο

Νέα μορφή για τον ΕΛΓΟ Δήμητρα από τα μέσα του Οκτωβρίου 2021 επενδύοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση στον πρωτογενή τομέα, ανακοίνωσε από την Κρήτηο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός, κατά τις επισκέψεις του στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του ΕΛΓΟ και ανακοίνωσε ότι στις 13 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η νέα μορφή λειτουργίας του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι πολιτική βούλησή του είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση και έρευνα αλλά και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό του ΥπΑΑΤ και των φορέων που εποπτεύει.

Ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε από τους διευθυντές των δύο φορέων κυρία Νατάσα Τσαγκαράκου  και Νίκο Μπαουράκη για το έργο που επιτελείται στα Ινστιτούτα που διευθύνουν, δίνοντας έμφαση και στην διατήρηση ποικιλιών και στην έρευνα αλλά και στην εκπαίδευση νέων στην αγροτική οικονομία και στη μεταφορά γνώσεων.

Στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών έγινε ενημέρωση για τις έρευνες γύρω από νέες ποικιλίες όπως Μάνγκο και Μακαντάμια, ή νέες, πιο ανθεκτικές ποικιλίες στην κλιματική αλλαγή εσπεριδοειδών και ποικιλιών ελιάς.

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων ο κ. Λιβανός συναντήθηκε και με μια ομάδα σπουδαστών από διάφορες χώρες και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις γύρω από το ερευνητικό έργο που γίνεται στις εγκαταστάσεις του όπου κάθε χρόνο φοιτούν περίπου 200 σπουδαστές από το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην προώθηση της ελληνικής κουλτούρας, πολιτισμού αλλά και της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής