breaking news Νέο

Π. Χαρέλας για το νέο βαθμολόγιο ΕΛ.ΑΣ. : «Η βάση των αστυνομικών να αρκεστεί στο sms των ευχαριστηρίων»

Π. Χαρέλας για το νέο βαθμολόγιο ΕΛ.ΑΣ. : «Η βάση των αστυνομικών να αρκεστεί στο sms των ευχαριστηρίων»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Χαρέλας, με ανακοίνωση του εκφράζει την απογοήτευσή του σχετικά με το νέο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο όπως αναφέρει «δυστυχώς μάθαμε το περιεχόμενο με ανορθόδοξο τρόπο και όχι όπως θα έπρεπε και θα όφειλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση ::

«Με βάση τα δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το νέο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ., που δυστυχώς μάθαμε το περιεχόμενο με ανορθόδοξο τρόπο και όχι όπως θα έπρεπε και θα όφειλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συγκεκριμένη πρόταση – σχέδιο προεδρικού διατάγματος, συνεχίζει και αφήνει στην βαθμολογική στασιμότητα την βάση των αστυνομικών, τους μάχιμους αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. Πάνω από τα 2/3 του συνόλου των αστυνομικών υπαλλήλων, θα ξυπνήσουν την επομένη με τα ίδια δεδομένα χωρίς καμία μεταβολή, σε σχέση με τους αξιωματικούς που θα πολλαπλασιαστούν.

Δυστυχώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει ξεχάσει πως πάνω από τους μισούς μάχιμους αστυνομικούς, έχουν υπηρετήσει στρατιωτική θητεία, η οποία δεν συνυπολογίζεται πουθενά για την βαθμολογική εξέλιξη όπως θα έπρεπε, σε σχέση με τα άλλα ένστολα Σώματα που λαμβάνεται υπόψη στην βαθμολογική κατάταξη.
Ο νομοθέτης, ενώ πολλαπλασιάζει τους αξιωματικούς στην ΕΛ.ΑΣ. - σε βαθμό που σε λίγα χρόνια οι υπαστυνόμοι θα είναι τόσοι πολλοί που ευελπιστώ να μην τους δούμε να επανδρώνουν σκοπιές φύλαξης-, προς απογοήτευση διαπιστώνουμε πως δεν αυξάνει τις οργανικές θέσεις στο μάχιμο προσωπικό που εργάζεται στο πεζοδρόμιο. Άλλο ένα ανορθόδοξο άνευ λογικής, που αποδεικνύει την προχειρότητα και την σκοπιμότητα της επιλεκτικής ικανοποίησης μερίδας αστυνομικών και συνδικαλιστών.

Ο νομοθέτης συνεχίζει να αδιαφορεί, για τους χιλιάδες πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχει η Ελληνική Αστυνομία και κυρίως των αστυνομικών αυτών που εργάζονται στο δρόμο. Ενώ για τους ανακριτικούς υπαλλήλους που κατέχουν πτυχίο, αυτό λαμβάνεται υπόψη, για τους μη ανακριτικούς υπαλλήλους που είναι απόφοιτοι ανωτάτων πανεπιστημιακών σχολών, ο νομοθέτης αδιαφορεί παντελώς.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, εισάγεται εθελούσια βαθμολογική προαγωγή των μη ανακριτικών υπαλλήλων στα 30 έτη υπηρεσίας. Δηλαδή στα χρόνια υπηρεσίας ο μη ανακριτικός υπάλληλος θα ερωτηθεί αν επιθυμεί να προαχθεί ( ! ), αλλιώς θα συνεχίσει στον κατεχόμενο βαθμό που ήδη θα διανύει τουλάχιστον δέκα-πέντε χρόνια. Εξέλιξη που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλο κλάδο και σε καμία κατηγορία προσωπικού και εισάγεται στο νέο βαθμολόγιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένοι αρεστοί εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγεθύνει τις διαφορές και τις αντιδράσεις παράλληλα μεταξύ των κατηγοριών των αξιωματικών προκαλώντας βαθμούς πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας αξιωματικών.

Εν κατακλείδι, είναι μια πρόταση βαθμολογίου δυσνόητη, σχεδόν κανείς δεν θα μπορέσει να την αναγνώσει και να την κατανοήσει εν έτη 2021, που θα εξυπηρετήσει και θα ικανοποιήσει μερίδα συνδικαλιστών και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει ανταποδοτικά οφέλη στην βάση των αστυνομικών. Οι μάχιμοι αστυνομικοί, θα παραμείνουν στο βαθμό τους και στα χρήματα τους !

Είναι βέβαιο πως θα ξεσηκώσει το σύνολο των αστυνομικών που εργάζονται στο δρόμο και θα επιφέρει διχόνοια μεταξύ των κατηγοριών προσωπικού εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Φρόνιμο λοιπόν θα ήταν με όλα αυτά, να μην πανηγυρίζουν συνδικαλιστικά κάποιοι και μάλιστα πρώιμα, δείχνοντας πως το «νέο» βαθμολόγιο είναι καρπός δικής τους συνδικαλιστικής έκφρασης, αλλά να αντιληφθούν πως για τους αστυνομικούς της βάσης δεν αλλάζει τίποτε από την επομένη ημέρα.

Από πλευράς της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. υπάρχουν ήδη εισηγήσεις για νέο κύκλο δικαστικών διεκδικήσεων αφού με το νέο βαθμολόγιο, μεγεθύνονται οι ανισότητες και εξυπηρετούνται οι ολίγοι. Που όπως φαίνεται χρήματα βρέθηκαν για τους ολίγους, ενώ για τους πολλούς που βρίσκονται στην μάχη της καθημερινότητες θα πρέπει να αρκεστούν στο sms των ευχαριστηρίων που έλαβαν μετά τα γεγονότα του Έβρου τον Μάρτιο του 2020.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής