breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Επιστροφή στους τέσσερις ομίλους;

Γ' Εθνική : Επιστροφή στους τέσσερις ομίλους;

Κόντρα στα πολλά και μεγάλα προβλήματα και στις αρχικά απαισιόδοξες προβλέψεις, που δημιούργησε στον ποδοσφαιρικό χώρο η πανδημία του covid-19, οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας μας, η SL1, η SL2 και η FL, ολοκλήρωσαν τα πρωταθλήματά τους και πρόλαβαν να σχεδιάσουν και τον τρόπο διεξαγωγής τους τη νεα περιοδο. Το τελευταίο βέβαια με την προϋπόθεση οτι θα το επιτρέψει ο κορωνοϊός!

Τι γίνεται όμως με το τέταρτο, που τη νεα ποδοσφαιρική χρονια θα είναι τρίτο "τη τάξει" αφού διαλύεται, η Football League εθνικό πρωτάθλημα της χώρας μας, την Γ΄Εθνική που επίσης εστω και "κουτσουμένα" με την διεξαγωγή μόνο του πρώτου γύρου σε δυο δόσεις, επίσης ολοκλήρωσε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις;

Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, είναι ότι θα διεξαχθεί με λιγότερες σε σύγκριση με τις τελευταίες χρονιές, ομάδες αφου δεν πρόκειται να υπάρξουν προσθήκες από τα τοπικά πρωταθλήματα που δεν ολοκληρώθηκαν και θεωρούνται όλα ως "μη γενόμενα". Συνεπώς δεν θα υπάρξουν προβιβασμοί αλλά ούτε υποβιβασμοί στα τοπικά πρωταθλήματα. Ομως γι' αυτό το θέμα θα "μιλήσουμε" με σχετικό ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες.

Το μόνο λοιπόν που είναι σίγουρα για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είναι οτι την νεα περίοδο θα διεξαχθεί με λιγότερες ομαδες και λιγότερους ομίλους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ομάδες που με βάση την προκήρυξη του κέρδισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, συν τις έξι από τις δέκα πρωταθλήτριες των ισάριθμων ομίλων που αυτή την περίοδο δίνουν αγώνες μπαράζ, για την άνοδο στην SL2 και δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν κάποιο από τα τέσσερα εισιτήρια της ανόδου.

Πιο συγκεκριμένα την νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα έχουν δικαίωμα συμμετοχης 86 ομάδες έναντι 136 που αγωνίζονταν την περίοδο που ολοκληρώνεται με τους αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών των δέκα ομίλων και που αυτή την εποχή βρισκονται σε εξέλιξη. Την νέα περιοδο λοιπόν στην Γ' Εθνική θα έχουμε 50 ομάδες λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη.

Ολο το υπόλοιπο τοπίο του πρωταθληματος της Γ' Εθνικής παραμένει θολό και οσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από προσωπικές απόψεις κάποιων παραγόντων που μπορεί να έχουν βαρύνουσα γνώμη στην ΕΠΟ, όμως για να υλοποιηθούν θα πρέπει προηγουμένως να πάρουν την έγκριση της Εκτελεστικης Επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Διαρρέει ότι στις προθέσεις της ΕΠΟ είνα η σταδιακή μείωση των ομάδων της Γ' Εθνικής, έτσι ώστε σε βάθος τριετίας το πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας να διεξάγεται σε 4 ομίλους για να είναι και ανταγωνιστικό. Και σε μια τέτοια περίπτωση όπως γίνεται αντιληπτό, οι πρωταθλητές των ΕΠΣ θα υποχρεωθούν να συμμετέχουν σε ειδικό πρωτάθλημα μέσα από το οποίο θα διεκδικήσουν την άνοδό τους. Και συνεπώς για να κερδίσει μια οποιαδήποτε ομάδα την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα πρέπει να κατακτήσει δυο πρωταθλήματα: ένα της Α' κατηγορίας της Ένωσης της και ένα του ειδικού που θα ακολουθήσει. Ενα μοντέλο που δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενο αφού εφαρμόστηκε πριν 30 περίπου χρόνια και ανά τακτά διαστηματα κάποιοι στην ΕΠΟ το νοσταλγούν και το επαναφέρουν για να το αποσύρρουν ως αποτυχημένο ύστερα από δυο - τρία χρόνια.

Και αναρωτιέται κανείς γιατί, αν τελικά εφαρμοστεί, το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει διάρκεια, αφού όσες φορές χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα και δεν είναι λίγες, δημιούργησε προβλήματα στις ομάδες και αποσύρθηκε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής