breaking news Νέο

Λειτουργεί από χθες η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Βέροιας

  • Λειτουργεί από χθες η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Βέροιας
  • Λειτουργεί από χθες η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Βέροιας
  • Λειτουργεί από χθες η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Βέροιας

Η μονάδα διαθέτει δέκα κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό ενώ λειτουργούν και τα νέα εξωτερικά ιατρεία - Τη νέα μονάδα επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας

 

Λειτουργεί από χθες η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Βέροιας στην πτέρυγα που κατασκευάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μονάδα διαθέτει δέκα κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό ενώ λειτουργούν και τα νέα εξωτερικά ιατρεία. Στο πλαίσιο, άλλωστε, της προμήθειας σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού εγκαταστάθηκαν δεκάδες νέα μηχανήματα για τις ανάγκες όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως των χειρουργείων, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της ΜΕΘ και όλων των κλινικών.

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε την κατασκευή δυο νέων πτερύγων στο νοσοκομείο. Σε μια απ' αυτές λειτουργεί από σήμερα η νέα ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εγκαινιαστεί η πλήρης λειτουργία των δυο νέων πτερύγων του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Για τις δυο νέες πτέρυγες του νοσοκομείου διασφαλίσαμε συνολικά 14,3 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι στην πανδημία του κορονοϊού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει εμπράκτως τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και υπογράμμισε: «αξιοποιήσαμε συνολικούς πόρους 80 εκ. ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και παραδώσαμε μέσα στην υγειονομική κρίση 24 νέες κλίνες ΜΕΘ. Μόνο για τον εξοπλισμό των δυο πυλώνων της υγείας στην Ημαθία, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, διαθέσαμε 2,5 εκ. ευρώ το τελευταίο διάστημα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής