breaking news Νέο

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : Ομόφωνα η αποστολή του πορίσματος για τις πομόνες στην εισαγγελία της Βέροιας

  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : Ομόφωνα η αποστολή του πορίσματος για τις πομόνες στην εισαγγελία της Βέροιας
  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : Ομόφωνα η αποστολή του πορίσματος για τις πομόνες στην εισαγγελία της Βέροιας
  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : Ομόφωνα η αποστολή του πορίσματος για τις πομόνες στην εισαγγελία της Βέροιας
  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : Ομόφωνα η αποστολή του πορίσματος για τις πομόνες στην εισαγγελία της Βέροιας

Με τις ψήφους και του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ θα αποσταλεί το πόρισμα των 500 σελίδων για το ζήτημα της διαχείρισης των πομονών από τη δημοτική αρχή του κ. Κουτσογιάννη, στην εισαγγελία της Βέροιας. Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης 8ης Ιουλίου.  «Θα τη στείλουμε στον εισαγγελέα, όχι μόνο γιατί υπάρχει αίτημα από τον εισαγγελέα, αλλά και από τα δεδομένα του πορίσματος», είπε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας. Είχε προηγηθεί συζήτηση δύο ωρών και 50 λεπτών για το ζήτημα, με εισηγητές το Γιώργο Βασιλείου από τη δημοτική αρχή και το Θωμά Τσουκαλά της ΛΑ.Σ, που  συμμετείχαν στην τετραμελή επιτροπή, που εξέδωσε το συγκεκριμένο πόρισμα. Ως πόρισμα διαπιστώσεων το χαρακτήρισε ο κ. Βασιλείου. «Δεν είμαστε ανακριτική επιτροπή. Άποψη εκφράσαμε. Είναι πόρισμα διαπιστώσεων, που χρειάζεται περαιτέρω διερεύνησης», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ανοίγει το σαββατοκύριακο το κολυμβητήριο του Ζερβοχωρίου.»Να δοθεί σε ιδιώτη» η πρόταση του δημάρχου

 

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου  θα ανοίξει το κολυμβητήριο του Ζερβοχωρίου για το κοινό, αφού δεν κατέστη δυνατή, όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Γιώργος Τριανταφύλλου, η πρόσληψη ναυαγοσώστη και υπαλλήλου γενικού καθηκόντων, λόγω έλλειψης...ενδιαφέροντος, εξαιτίας του μικρού χρόνου (δίμηνο) της σύμβασης. Σημαντική η πρόταση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, την επόμενη χρονιά να δοθεί με ενοικίαση σε ιδιώτη. «Τις προηγούμενες μέρες με το περιστατικό που υπήρξε σε ιδιωτική πισίνα με το μικρό κολυμβητή, η ΕΛ.ΑΣ ήταν πολύ αυστηρή αναφορικά με ζητήματα ασφαλείας», τόνισε ο δήμαρχος. 

 

Καρανικόλας, Τασιώνας : «Σε χρήση το «νέο-παλιό» δίκτυο ύδρευσης της Νάουσας»!

 

Ήταν αρχές του 1990, όταν υλοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο για την πόλη της Νάουσας, έστω και ημιτελές, αφού δεν περιλάμβανε τις περιοχές πέραν της Αράπιτσας. Το νέο δίκτυο ύδρευσης (συν αποχέτευσης), που θα αντικαθιστούσε το παλιό, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του....1930 και πολλά σημεία του περιλάμβαναν και αγωγούς αμιάντου! Το νέο-παλιό δίκτυο λοιπόν, όπως εύστοχα το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, μπαίνει πλέον σε λειτουργία, μετά από 31 ολόκληρα χρόνια. Για ποιο λόγο δεν το κατάφεραν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. «Καθόμασταν πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα. Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης του 1930 θα αυξάνονταν, όσο περνούσαν τα χρόνια. Αυτές τις μέρες έχουμε διαρροές, λόγω των έργων της τηλεμετρίας που υλοποιούνται και της λειτουργίας του νέου δικτύου. Βρίσκουμε ακόμη και αγωγούς με αμίαντο»,είπε ο δήμαρχος, στην, δια τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στις αναφορές του τέως δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, ότι ήταν η δημοτική του αρχή που πέτυχε, μέσα από το ΕΣΠΑ, το έργο της τηλεμετρίας, απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Τασιώνας. «Η πρόταση της προηγούμενης διοίκησης είχε 33 σημεία τηλεμετρίας  για όλον το δήμο. Η πρόταση έφτασε στο στάδιο του διαγωνισμού και κατέβηκε άρον, άρον. Την επανασχεδιάσαμε με 16 σημεία που αφορούν μόνο την πόλη της Νάουσας. Σχεδιάσαμε από την αρχή  την «τηλεμετρία 2» με  86 σημεία σε όλες τις κοινότητες του δήμου, Μαζί με έξυπνα υδρόμετρα  και το  νέο δίκτυο ύδρευσης (σ.σ στο υπόλοιπο μέρος της Νάουσας που δεν εγκαταστάθηκε νέο δίκτυο τη δεκαετία του 1990), εγκρίθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης». Υλοποιείται για πρώτη φορά η πλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης. Κάνουμε τις εργασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τελειώσαμε με πλήρη επιτυχία όλη την εγκατάσταση. Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση. Προέκυψαν πολλές βλάβες, λόγω των πιέσεων στους αγωγούς του δικτύου. Κατανοώ απόλυτα την αντίδραση του κόσμου και την ταλαιπωρία του. Τα έργα θα μείνουν για μια ζωή. Συνεχίζουμε ασφαλτοστρώσεις σε κοινότητες του δήμου. Τα 6,5 εκ. ευρώ για νέα έργα της ΔΕΥΑΝ είναι εκτός πλαφόν του «Αντώνης Τρίτσης» και έχουν ήδη εγκριθεί», η τοποθέτηση του κ. Τασιώνα.


κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου
Καρανικόλας-Τασιώνας
Καρανικόλας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής