breaking news Νέο

Για έγκλημα στο σταθμό Βενιζέλου κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Για έγκλημα στο σταθμό Βενιζέλου κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνο τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που είχαν συγκεντρωθεί την περασμένη Τετάρτη στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, με την επίσκεψη του υπουργού Yποδομών και Mεταφορών  Κώστα Αχ. Καραμανλή και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, τα οποία και με την κόσμια διαμαρτυρία τους κατέδειξαν την αποφασιστικότητά τους για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων και να ζητήσουν εκ νέου να δοθεί το χρονοδιάγραμμα του μετρό, αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ημαθία, που συμπαρατάσσονται με την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης πάνω στο θέμα αυτό.

«Εμείς εδώ και πολύ καιρό έχουμε ταχθεί στη μη απόσπαση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Και λέμε: Και Αρχαία και Μετρό. Και, όπως τονίζουν, ο τομεάρχης Υποδομών του κόμματός μας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης, με κοινή τους δήλωση «Κώστας Καραμανλής και Λίνα Μενδώνη βάζουν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», καθώς επιβεβαιώνουν «την εμμονή τους στην απόσπαση των αρχαίων, κόντρα στη βούληση φορέων του πολιτισμού, ειδικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο και των πολιτών», με δεδομένο ότι «το πολύπλοκο και το σύνθετο του συμπλέγματος καθιστά την απόσπαση καταστροφική για την ακεραιότητα και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του» ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας Κώστας Καλδάρας. Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής με την επίσκεψή του στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης τόνισε ότι το ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων έχει κριθεί πλέον οριστικά και πως πρέπει όλοι να σεβασθούν τις αποφάσεις του ΣτΕ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε στους Θεσσαλονικείς ότι το έργο θα γίνει και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα τρέξει, για να καλυφθεί όσο γίνεται ο χρόνος που «έκλεψαν» από τη Θεσσαλονίκη οι προσφυγές.

 

Ικανοποίηση για το ήρεμο κλίμα στην προγραμματική συνδιάσκεψη

Ο Κώστας Καλδάρας δεν κρύβει, επίσης, και την αρκετά μεγάλη ικανοποίησή του για το πολύ ήρεμο κλίμα, εντός του οποίου κύλησε η συζήτηση στην προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματος στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, στην οποία και συμμετείχε ο ίδιος διαδικτυακά, αλλά και για τη σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία που συγκεντρώθηκε για το νέο πρόγραμμα και το κείμενο πολιτικής απόφασης (97%). Ακόμα, τόσο ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας όσο και τα περισσότερα στελέχη του κόμματος, δεν θεωρούν ότι η πανδημία είναι το προνομιακό πεδίο πολιτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Αντιθέτως, εκτιμούν πως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΔ αφορούν την οικονομία και ιδίως το ευαίσθητο κομμάτι των εργασιακών και του ασφαλιστικού. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πόσο χαμηλά «έπαιξαν» ακόμα και στο φιλοκυβερνητικό τύπο οι εξαγγελίες Χατζηδάκη ότι με το νέο κεφαλοποιητικό σύστημα ιδιωτικής επικουρικής θα δίνονται κατά 40% μεγαλύτερες συντάξεις σε μερικές δεκαετίες. Εξηγούν, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα να ανεβάσει αυτά τα δυο θέματα (εργασιακό και ασφαλιστικό), ενώ σ' ό,τι αφορά τους λόγους υποχώρησης της κυβέρνησης, εκτιμούν πως πρόκειται για μείξη διαφόρων παραγόντων: μέτρηση κοινωνικών αντιδράσεων πριν προχωρήσουν, διατήρηση του εκλογικού παραθύρου και ευρωπαϊκές αντιδράσεις για το τεράστιο κόστος κάλυψης του εγχειρήματος από τον προϋπολογισμό (60 δις ευρώ).

 

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επίσκεψης Τσίπρα στην Ημαθία

Επιπλέον, μπαράζ περιοδειών ξεκινά μέσα στον Ιούλιο στην επικράτεια ο Αλέξης Τσίπρας, όπως η «Η» είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της, όπου σκοπεύει σε αυτές τις εξορμήσεις να αναδείξει ολόκληρο το φάσμα των προβλημάτων που σχετίζονται με την πανδημία, δηλαδή: ΕΣΥ, εμβολιασμοί, οικονομία, τουρισμός κλπ.

Τέλος, χθες στις 8μ.μ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης (πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη) και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην οποία και έδωσαν το παρών στελέχη του κόμματος από την Ημαθία, ενω ανοιχτό παραμένει το θέμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στον νομό, όπως επανέλαβε και πάλι ο Κώστας Καλδάρας.

 

Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής