breaking news Νέο

Αλληλεγγύη στην Κούβα! Τα προβοκατόρικα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν! -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Αλληλεγγύη στην Κούβα! Τα προβοκατόρικα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν!  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η Κούβα διαχρονικά- από τότε που έγινε η επανάσταση- αποτελεί «καρφί στο μάτι» των ιμπεριαλιστών και πρώτιστα των ΗΠΑ. Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πλήθος απόπειρες ανατροπής τους καθεστώτος (ας θυμηθούμε τον Κόλπο των Χοίρων, τις απόπειρες κατά του Φιντέλ Κάστρο κλπ), ενώ συνεχίζει και ανεξάρτητα από τις ηγεσίες στις ΗΠΑ το εγκληματικό εμπάργκο που επιβλήθηκε.

Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της. Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα, που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, ενορχηστρώνουν διαδηλώσεις στην Κούβα με αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης. Στη συνέχεια μεγεθύνουν και υπερπροβάλλουν αυτές τις δραστηριότητες μέσω του τεράστιου προπαγανδιστικού τους μηχανισμού. Δεν διστάζουν να καλούν ακόμα και σε ιμπεριαλιστική "ανθρωπιστική επέμβαση" στην Κούβα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός των ΗΠΑ!

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν και τα ελληνικά ΜΜΕ (πανομοιότυπα!) :  «Οργανωμένες κυρίως μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το πρωί.«Κάτω η δικτατορία», «Να φύγουν», ή ακόμη «Πατρίδα και ζωή» (σ.σ. ο τίτλος ενός αμφιλεγόμενου τραγουδιού), φώναζαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές στο Σαν Αντόνιο ντε Λος Μπάνος, μια μικρή πόλη 50.000 κατοίκων περίπου 30 χλμ. από την Αβάνα. «Ελευθερία» φώναζαν μερικές εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές στο Μαλεσόν, τη διάσημη παράκτια λεωφόρο της Αβάνας.»

Ο ηγέτης της Κούβας- Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ- σε διάγγελμα του (11/7) τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουν εφαρμόσει έναν άδικο, εγκληματικό και σκληρό αποκλεισμό, που τώρα εντείνεται σε πανδημικές συνθήκες και εκεί βρίσκεται η φανερή διαστροφή, το κακό όλων αυτών των προθέσεων. Αποκλεισμός και περιοριστικές ενέργειες που δεν έχουν κάνει ποτέ εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας, ούτε εναντίον εκείνων που θεωρούν ως κύριους εχθρούς τους».

«Αν θέλετε οι άνθρωποι να ζουν καλύτερα, άρετε πρώτα το εμπάργκο» που επιβλήθηκε από το 1962 και βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ισχύ, πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια κουβανο-αμερικανική μαφία που πληρώνει πολύ καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (…) Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την κατάσταση στην Κούβα και κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της χώρας», είπε ο Κουβανός πρόεδρος.«Υπάρχουν πολλοί από εμάς, και εγώ πρώτος, που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας για αυτήν την επανάσταση».

Με βάση αυτά έκανε κάλεσμα στο λαό ν’ αντιδράσει αγωνιστικά και να βγει στους δρόμους, όπως και έκανε μαζικά σε ολόκληρη την Κούβα. Ο ίδιος , Μιγκέλ Ντιάζ επισκέφτηκε και την πόλη Σαν Αντόνιο (απ’ όπου και η ΦΩΤΟ).

Η τεράστια υποκρισία και η προβοκάτσια των ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι ελλείψεις στην Κούβα οφείλονται στα 60 χρόνια του απάνθρωπου οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ ενάντια στην Κούβα και που σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάνε για τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτοί που καθημερινά τα κουρελιάζουν στις χώρες τους!

Ο λαός έχει πικρή πείρα γι’ αυτό και καταδικάζει απερίφραστα τις προβοκατόρικες ενέργειες των ιμπεριαλιστών, που στόχο έχουν να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και την εξουσία του. Καταδικάζει κάθε σενάριο για οποιουδήποτε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με αυτό το πρόσχημα έχουν γίνει τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη κ.α. Οι κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης, ο αγώνας του κουβανικού λαού, η διεθνιστική δράση της Κούβας εμπνέουν πολλές χιλιάδες ακόμα συμπατριώτες μας που στέκονται αλληλέγγυα και αποφασιστικά στο πλευρό της Κούβας. Η Κούβα, παρά τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, μπόρεσε στις συνθήκες της πανδημίας να φτιάξει 5 εμβόλια, να διοργανώσει διεθνιστική ιατρική βοήθεια σε άλλους λαούς!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής