breaking news Νέο

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την  υπ ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 44779 (Φ.Ε.Κ.3117 Β/16-07-2021) Υπ. Απόφαση ισχύουν τα κάτωθι :

α) Από την Παρασκευή 16-07-2021 έως τη Δευτέρα  26-07-2021 και ώρα 6:00, επιτρέπεται η συμμετοχή, στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Βεροίας (Κοινότητες  Βέροιας, Μακροχωρίου και Αγίου Γεωργίου), των πωλητών (παραγωγοί και έμποροι) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, με την τήρηση της απόσταση του ενός (1) μέτρου  εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό ελεύθερο από αντικείμενα (απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών είναι η  αντίστοιχη μείωση των μέτρων του  πάγκου τους σε κάθε  κατηγορία πωλητών) και την τήρηση ενάμιση (1,5) μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων.

β) Από την  Παρασκευή 16-07-2021 έως τη Δευτέρα  26-07-2021 και ώρα 6:00, επιτρέπεται η συμμετοχή των πωλητών (παραγωγοί και έμποροι), που δραστηριοποιούνται στην  Κυριακάτική Αγορά των Ριζωμάτων, με την τήρηση της απόσταση του ενός  (1)  μέτρου  εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα (απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών είναι η  αντίστοιχη μείωση των μέτρων του  πάγκου τους σε κάθε  κατηγορία πωλητών) και την τήρηση ενάμιση (1,5) μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων. 

 γ) Διενέργεια και αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-/test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για πωλητές και εργαζόμενους στην αγορά, σύμφωνα με  τις  υπ΄αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.  32209/24-05-2021 (ΦΕΚ  2192 /Β΄) και  Δ1α/ΓΠ.οικ.  35098/04-06-2021 (ΦΕΚ 2372/Β΄) Υπ.  Αποφάσεις.

Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές /κοινό.

 Επιπλέον συνιστούμε στους καταναλωτές κατά την παρουσία τους στη Λαϊκή Αγορά και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης: 

•Να τηρούν τις οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ- covid 19.

•Να φροντίζουν την αποφυγή του συνωστισμού στους πάγκους και στους διαδρόμους των  λαϊκών αγορών και την τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

• Να αποφεύγουν  την επαφή με τα χέρια, των προς πώληση προϊόντων (φρούτα και λαχανικά). Η δε τοποθέτηση αυτών σε σακούλες, για  λόγους υγιεινής, να γίνεται από τους πωλητές.

 

Ο Αντιδήμαρχος

Στυλιανός  Ασλάνογλου  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής