breaking news Νέο

Εμβολιασμένοι τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς

Εμβολιασμένοι τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς

Μετά τους υγειονομικούς, άλλος ένας κλάδος εργαζομένων, αυτός των εκπαιδευτικών είναι που δίνει το καλό παράδειγμα όσον αφορά στον εμβολιασμό ενάντια στον covid -19. Ωστόσο, το ότι μελετά, όπως λέει, η κυβέρνηση την ένταξη των εκπαιδευτικών στο σύστημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει το υψηλό ποσοστό του κλάδου στον εμβολιασμό, δεν μπορεί παρά να γεννάει απορίες. Σημειωτέον ότι εξ αρχής οι εκπαιδευτικοί είχαν ζητήσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό. «Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ερωτηθείσα σχετικά με την πιθανότητα υπαγωγής των εκπαιδευτικών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την επιβολή κυρώσεων σε όσους τυχόν αρνηθούν. Και εδώ είναι που αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον αυτοί με τους οποίους η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ήρθε σε επαφή εδώ στην Ημαθία, αν πρόκειται για βολιδοσκόπηση και μοχλό πίεσης για ταχύτερους ρυθμούς εμβολιασμών ή αν είναι εθισμός στην «τρομοκρατία» και απειλή για πολύ χειρότερα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η συζήτηση ανοίγει κι όσο θα ανοίγει, θα φανεί σε ποιό δρόμο θέλει να βαδίσει η κυβέρνηση σ' ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα αυτό.

 

«Εμβολιασμένοι τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς»

Η υπουργός Παιδείας, βέβαια, παραδέχεται ότι «τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιασθεί ή έχουν κλείσει ραντεβού και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτή την ανταπόκριση».

Όμως παράλληλα επισημαίνει πως «χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Γι' αυτό και απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας, να εμβολιασθούν. Πέρσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο».

Κι όλα αυτά, όταν στέλεχος της ΟΛΜΕ τονίζει ότι «εμείς οι ίδιοι ζητήσαμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Κι εμείς πρώτοι θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, στις ελάχιστες περιπτώσεις ανεμβολίαστων που τυχόν υπάρξουν», εκτιμώντας ότι πάνω από 1% δεν θα είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων το Σεπτέμβριο.

 

Κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών από Σεπτέμβριο, όμως...

Κατά τα άλλα, η υπουργός Παιδείας πρόσφατα ανακοίνωσε πως «από τον προσεχή Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά Πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κοκ». Εν προκειμένω, ωστόσο, πλην των εμβολίων, η κ. Κεραμέως δεν έκανε αναφορά για άλλα μέτρα προστασίας. Όπως, ας πούμε, αποστάσεις, εξασφάλιση χώρων για λιγότερους συγχρωτισμούς. Μέτρα τα οποία έχει ζητήσει μετ' επιτάσεως ο κλάδος να εφαρμοστούν – και – στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Γιατί, όπως τονίζουν, «δεν είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά το βασικό και κυρίαρχο είναι η ευθύ νη της κυβέρνησης πάνω απ΄όλα, σ' ό,τι έχει να κάνει με τη σχεδίαση και την υλοποίηση των μέτρων που θα πρέπει να προτάξει».

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής