breaking news Νέο

Νίκος Μπρουσκέλης : «Χρειάζεται ένα μεγάλο σοκ, για να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία»

Νίκος Μπρουσκέλης : «Χρειάζεται ένα μεγάλο σοκ, για να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Πάυλο Τουτουντζίδη) έδωσε ο Νίκος Μπρουσκέλης, ιατρός, μέλος της Ν.Ε Ημαθίας του ΚΙΝΑΛ, πρώην υποψήφιος βουλευτής την Παρασκευή 16/7.

 

Με αφορμή τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε : «Εμείς ζητήσαμε πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ζητήσαμε ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο και ένταξη σ’αυτό όλων των δομών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δημιουργία πρώτης γραμμής με κινητά συνεργεία πρωτοβάθμιας υγείας και με επισκέψεις στο σπίτι και βλέπετε ότι από αυτές τις προτάσεις ελάχιστα έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί ακόμη μεγαλύτερο βάρος στον εμβολιασμό  στον  πληθυσμό, όμως με διαφορετικό τρόπο, με στοχευμένη καμπάνια, με απλά και κατανοητά λόγια από έγκριτους επιστήμονες, χωρίς εκβιασμούς των πολιτών. Και βέβαια πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα σύνορα πάρα πολύ συχνός και συγκεκριμένος, που για μας είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας».

 

Σε σχέση με τη στάση του ιδιωτικού τομέα υγείας- και ιδιαίτερα των μεγαλοκλινικαρχών- στην πανδημία, υπογράμμισε : «Οι μεγαλοκαρχαρίες του χώρου έκαναν συμφωνίες με την κυβέρνηση, αποκόμισαν φυσικά οφέλη κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης της πανδημίας και αυτή ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Είναι ένα δώρο στους μεγαλοκαρχαρίες του χώρου και αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να στηλιτευτεί».

 

Σε σχέση με την πορεία του ΚΙΝΑΛ τόνισε : «Κακά τα ψέματα. Το ΚΙΝΑΛ εδώ και καιρό βρίσκεται σε μία κατάσταση τελματωμένη θα έλεγα. Άρα χρειάζεται ένα μεγάλο σοκ, για ν’ αλλάξουν κάποια πράγματα, για να μεταβληθούν κάποιες καταστάσεις, για να μπορέσει να δει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Γιατί βλέπετε, κάνουμε κινήσεις, αλλά δεν έχουν το αντίκτυπο που ίσως θα περίμενε κανένας στην κοινωνία. Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους».

 

Σε σχέση με τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή Αλεξάνδρειας (υπήρξε γιος πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας, αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ), σημείωσε : «Δεν έχω σχέση πλέον με τα δημοτικά. Είναι μία κατάσταση- το είχα πει και πριν 2 χρόνια – που θα συνεχίσει, αν δεν υπάρχει πολιτική αλλαγή». Επίσης διευκρίνισε ότι θα ασχοληθεί μόνο με την κεντρική πολιτική σκηνή.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής