breaking news Νέο

Super League 2 : Πρώτο τεστ θετικό!

Super League 2 : Πρώτο τεστ θετικό!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δήλωσης συμμετοχής των ομάδων, που προέρχονται από την S.L.2 και την FL και τη νέα περίοδο (2021-2022) δικαιούνται συμμετοχή στο δεύτερο «τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα, δίχως κανένα απολύτως απρόοπτο, καθώς και οι 28, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, έστειλαν το σχετικό έγγραφο με το οποίο δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην συγκεριμένη διοργάνωση. Πόσοι από αυτούς θα καταφέρουν να καλύψουν τις προϋποθέσεις που βάζει ο νόμος, με τον οποίο συγχωνεύτηκε – ενώθηκαν, η SL2 και η FL και κυρίως να συγκεντρώσουν τις 350.000 ευρώ του Μετοχικού τους Κεφαλαίου, είναι ένα άλλο θέμα που θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Ηδη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στον οποίο όπως είναι γνωστό, ανήκει η ιδέα της συγχώνευσης των δύο κατηγοριών και της διάλυσης της FL, υποκύπτοντας στις πιέσεις των σωματείων, έδωσε την πρώτη παράταση στις ομάδες να καλύψουν – όσες έχουν μικρότερο, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία – το μετοχικό τους κεφάλαιο, που όπως είναι γνωστό θα πρέπει να φθάνει τουλάχιστον τις 350.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν που λήγει η πρώτη παράταση που έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, να δούμε πόσες από τις 32 ομάδες (28 που προέρχονται από την SL2 και την FL και 4 που ανέβηκαν από την Γ' Εθνική, αφού για τις β' ομάδες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχει πρόβλημα, μιας και έτσι ή αλλιώς έχουν πολύ μεγαλύτερο μετοχικό κεφάλαιο) θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 350.000 ευρώ για να καλύψουν το μετοχικό τους κεφάλαιο που αποτελεί προϋπόθεση για να αγωνιστούν στη νέα SL2.

Η ομάδα της Τρίγλιας, που όπως είναι γνωστό κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία και την αυτόματη άνοδό της στο νέο πρωτάθλημα της S.L.2, ναι μεν δήλωσε συμμετοχή, προσφέροντας όμως την θέση της στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ο οποίος με τη σειρά του ψάχνει επενδυτή (τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης αναφέρουν για Γερμανό επενδυτή). Ετσι η ομάδα της Χαλκιδικής μπορεί να ξεκινήσει σαν Α.Ο. Τρίγλιας, όμως στην διαδρομή θα μας προκύψει Ηρακλής Θεσσαλονίκης και όπως ακούγεται δεν θα δηλώσει έδρα το δικό της γήπεδο, αλλά το Καυτατζόγλειο στη Θεσσαλονίκη.

Αντικαταστάτη όμως ψάχνει και ο Ορφέας Ξάνθης δηλώνοντας ότι αδυνατεί να καλύψει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της SL2, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η θέση του παραχωρείται μόνο σε ομάδα της Θράκης (Κομοτηνή ή Αλεξανδρούπολη), εκτός, όπως αφήνει να εννοηθεί κι αν βοηθήσει η ΠΑΕ της Ξάνθης, ο Α.Ο.Ξ., τον οποίο θεωρεί ως αποκλειστικό εκπρόσωπο της πόλης στο πρωτάθλημα της SL2.

Δύο, από τις 32 ομάδες της SL2 λοιπόν δηλώνουν με τον τρόπο τους ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας και αναζητούν λύσεις, σε λίγες ημέρες από σήμερα, θα γνωρίζουμε αν οι υπόλοιπες 30 (επαναλαμβάνουμε οι Β' του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού) που επίσης συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού ήδη το μετοχικό τους κεφάλαιο είναι μεγαλύτερο των 350.000 ευρώ που απαιτεί ο νόμος, καταφέρουν να ανταποκριθούν στις πρώτες και απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να πάρουν το Ο.Κ. της συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 28 ομάδες που προέρχονται από την SL2 και την FL και δήλωσαν συμμετοχή είναι οι: Α.Ε. Λάρισας, Α.Ο. Ξάνθη, Α.Ο. Τρίκαλα, ΑΠΟ Λεβαδειακός, Γ.Σ. Διαγόρας 1905, Γ.Σ. Εργοτέλης, Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης Αρτας, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Παναχαϊκή 1891, Χανιά, Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ 2019, Αιγάλεω City 1931, Αλμωπός Αριδαίας Λουτρά Πόζαρ, Α.Ο. Καβάλας 1965, Απόλλων Λάρισας, Α.Σ. Ηγουμενίτσας Θεσπρωτός, Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1837, Α.Σ. Σαντορίνη 2020, Γ.Σ. Ιάλυσος, Επισκοπή, Γ.Σ. Καλλιθεά, Νίκη Βόλου 1924, Π.Ο. Τρίγλιας, Πανσερραϊκός 1946, Π.Σ. Καλαμάτα, Σ.Φ.Κ. Πιερικός, Ρόδος.

Οι τέσσερις ομάδες που κέρδισαν την συμμετοχή τους στα μπαράζ της Γ' Εθνικής και αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή, εφόσον δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τις επόμενες ημέρες είναι οι: Αναγέννηση Καρδίτσας, Ορφέας Ξάνθης, Κηφισιά και Ηρόδοτος.

Και οι τέσσερις της Super League 1 που θα συμμετάσχουν με τις β' ομάδες είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής