breaking news Νέο

Mήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Mήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Η 20η Ιουλίου είναι για τους Έλληνες ημέρα τιμής και μνήμης για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία που έλαβε χώρα στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας και τους αγνοούμενους της εισβολής του «Αττίλα». 

47 χρόνια έχουν περάσει από την παράνομη τουρκική εισβολή στην  Κύπρο, την 20η Ιουλίου του 1974, που βύθισε στο πένθος τους συγγενείς των πεσόντων και μετέτρεψε από τη μια μέρα στην άλλη σε πρόσφυγες χιλιάδες οικογένειες, στην ίδια την πατρίδα τους.

Η θλιβερή αυτή επέτειος αποτελεί ημέρα χρέους του οικουμενικού ελληνισμού, αλλά και του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

47 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε τη βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής,  τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, το συνεχιζόμενο δράμα των οικογενειών των αγνοουμένων, τους βανδαλισμούς σε εκκλησίες και πολιτιστικά μνημεία.

Οι Έλληνες είμαστε  πάντα στο πλευρό των αδελφών μας Κυπρίων στους αγώνες τους για την επανένωση της Κύπρου και στηρίζουμε την διεκδίκηση μιας βιώσιμης και δημοκρατικής λύσης, μια λύση που θα βάζει τέλος στην κατοχή και θα επανενώνει τη Μεγαλόνησο, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής