breaking news Νέο

Επίσκεψη της αντιδημάρχου κ. Μπατσαρά στην Πρωτοβουλία για το Παιδί

Επίσκεψη της αντιδημάρχου κ. Μπατσαρά στην Πρωτοβουλία για το Παιδί

   Την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, επισκέφτηκε τις Δομές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βεροίας κυρία  Γεωργία Μπατσαρά, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη  Πυρινό.  Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν και ξενάγησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νησίου  κ. Μάνος Βαρακλής.

   Η ξενάγηση ξεκίνησε από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, στο οποίο δόθηκε στους επισκέπτες η ευκαιρία να διαπιστώσουν το συντελούμενο έργο και τις δυνατότητες του Κέντρου, για τα οποία ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια Παιδαγωγό κ. Ολυμπία Πητσιάβα.

   Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στο Κέντρο αναφοράς, παροχής συμβουλευτικής και θεραπείας τραύματος, στο οποίο την ενημέρωση έκανε η Διευθύντριά του Κοινωνική Λειτουργός  κ. Θεοδώρα Νιώπα. Διαπιστώθηκε το κοινό πεδίο δραστηριοποίησης με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και οι δυνατότητες που διανοίγονται για την παιδική προστασία της περιοχής μας από την αγαστή συνεργασία τους.

   Ο τρίτος σταθμός ήταν η Στέγη ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων, όπου το μέλος της επιστημονικής ομάδας Κοινωνική Λειτουργός κ. Δέσποινα Μιχαηλίδου ανέλυσε τη στοχοθεσία και τη λειτουργία της Δομής.

   Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο Σπίτι της Βεργίνας, με τη Διευθύντριά του Κοινωνική Λειτουργό κ. Ελίζα Καραβασίλη να ενημερώνει για την τρέχουσα λειτουργία και τις επικείμενες εντάξεις παιδιών σε αυτό.

   Δόθηκε η ευκαιρία και στην κ. Μπατσαρά και στον κ. Πυρινό να αντιληφθούν το μέγεθος και το βάθος του συντελούμενου έργου του όλου Οργανισμού, αλλά -κυρίως- να διαπιστώσουν τις δυνατότητες μίας πιο στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας των Δομών του με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Βεροίας, αλλά και με τον χώρο της εκπαίδευσης, γεγονός που επισημάνθηκε εκατέρωθεν. Τα τρία μέρη υποσχέθηκαν συνέχεια στις επαφές και θεμελίωση μέτρων και δράσεων προώθησης της συνεργασίας αυτής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής