breaking news Νέο

Yποστηρικτής της υποψηφιότητας Νίκου Ανδρουλάκη ο Τάσος Τασιόπουλος στην Ημαθία

  • Yποστηρικτής της υποψηφιότητας Νίκου Ανδρουλάκη ο Τάσος Τασιόπουλος στην Ημαθία
  • Yποστηρικτής της υποψηφιότητας Νίκου Ανδρουλάκη ο Τάσος Τασιόπουλος στην Ημαθία

Και επισήμως τρίτος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. ο Νίκος Ανδρουλάκης! Μετά τη Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο, που είχαν κάνει γνωστές τις αντίστοιχες αποφάσεις τους, να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στην ανοιχτή διαδικασία της κάλπης, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ριχθεί στη μάχη για την προεδρία του κομματος, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί μέχρι τα τέλη του 2021.

Με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» (18/7), ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επαλήθευσε τις πληροφορίες, αλλά και την ειλημμένη επιλογή του να δώσει το «παρών» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, που θα αναδείξει τον επόμενο ηγέτη για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ναι, θα είμαι υποψήφιος», απάντησε στο ερώτημα που του ετέθη ο κ. Ανδρουλάκης, εξηγώντας ότι, όπως έχει δηλώσει και παλαιότερα, οι λόγοι που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα, το 2017(θυμίζουμε ότι είχε περάσει στο β' γύρο με αντίπαλο τη Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας ποσοστό 43,25% και 66.483 ψήφους), έχουν ενισχυθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευκαιρία που δόθηκε τότε, όπου έλαβαν μέρος 212.000 πολίτες, δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε και, όπως τονίζει για την επικείμενη διαδικασία, «όλοι οι υποψήφιοι έχουμε χρέος να συμβάλλουμε για το μελλον της παράταξης να είναι βαθιά πολιτική και αναζωογονητική, ενθαρρύνοντας τα μέλη και τους φιλους μας να συμμετάσχουν και πάλι, μαζικά, σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Ακομα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. εκτιμά πως το κόμμα του παραμένει στάσιμο, την ώρα που «οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας γίνονται εκ νέου επίκαιρες» και όταν σε παράλληλο χρόνο «η κυβέρνηση της ΝΔ αρχίζει να συσσωρεύει δυσαρέσκεια, ενω ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πτωτική πορεία».

 

Τ. Τασιόπουλος : «Στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν βλέπουμε μόνο το μετέπειτα ηγέτη του κόμματος, αλλά και της χώρας!»

Σε τοπικό επίπεδο, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε και θα έχει τη στήριξη του Τάσου Τασιόπουλου, μέλους της ΝΕ ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας και ασχολούμενου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί 24 συναπτά έτη.

«Συμφωνώ με το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, την υποψηφιότητα του οποiου είχα στηρίξει στην εκλογική διαδικασία του 2017, όπως τη στηρίζω και τώρα φυσικά, με τον οποίο μάλιστα είχα και μία επικοινωνία πρόσφατα. Μια στήριξη, που δεν έχει να κάνει μόνο με το δικό μου πρόσωπο στην Ημαθία, αλλά και με άλλων ατόμων, που συναποτελούν ένα δίκτυο στήριξης προς την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη», τονίζει στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και συμπληρώνει : «Ο Νίκος Ανδρουλάκης απεδειξε τα ηγετικά προσόντα και τις ικανότητες του, θεωρώ, από τότε που ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον είχε γραμματέα του κόμματος».

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Αντιγονιδών (ο οποίος, σημειωτέον, υπήρξε και ο μοναδικός που «υποχρέωσε» τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να κάνει μια στάση στα Καβάσιλα, επισκεπτόμενος τη Βέροια!) και δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας την περίοδο 2010-2014, βαζει ψηλά τον πήχυ για το Νίκο Ανδρουλάκη. Το όνομα, του οποίου, όπως αναφέρει, «κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι στην ΕΕ. Και τουτο, γιατί τυγχάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης να μετέχει στην Επιτροπη Εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχοντας αναλάβει ως χώρα την Αλβανία κατά 99%. Αυτό σημαίνει ότι τον υπολογίζουν παντού, οπότε και βλέπουμε προς το πρόσωπό του όχι μόνο το μετέπειτα ηγέτη του κόμματος, αλλά και της χώρας».

 

Το Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα και τις ακριβείς ημερομηνίες για το στήσιμο των καλπών

Με το καλοκαίρι να τραβά ακόμα, η εσωκομματική κινητικότητα στο Κίνημα Αλλαγής, εν όψει των εκλογών για την ηγεσία, θα εντείνεται και συγχρόνως θα αυξάνονται τα πρόσωπα που θα ανακοινώνουν και επίσημα το ενδιαφέρον τους να θέσουν υποψηφιότητα (βλέπε Παύλος Γερουλάνος και με το Χάρη Καστανίδη να το σκέφτεται).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του πολιτικού συμβουλίου, το Σεπτέμβριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να καταλήξει στο χρονοδιάγραμμα και στις ακριβείς ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες για την ανοιχτή ψηφοφορία σε όλη τη χώρα, που θα οδηγήσει στην ανάδειξη του αρχηγού.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Τασιόπουλος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής