breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έρχεται χρηματοδότηση για τρία έργα του Δήμου Βέροιας

  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έρχεται χρηματοδότηση για τρία έργα του Δήμου Βέροιας
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έρχεται χρηματοδότηση για τρία έργα του Δήμου Βέροιας
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έρχεται χρηματοδότηση για τρία έργα του Δήμου Βέροιας

Αισίως το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα την ενδέκατη συνεδρίασή του στο τρέχον έτος, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την παρουσία, ωστόσο, 21 μόλις δημοτικών συμβούλων (έχοντας δηλαδή οριακή πλειοψηφία), με το δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη στις αναφορές του να φέρνει – όπως πράττει εδώ και καιρό τώρα – την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Βέροιας.

«Υπάρχει μία προφανής αύξηση στο Δήμο μας. Είμαστε όμως σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με την Κρήτη, την Αττική και τα νησιά. Έχουμε όμως μία σαφή ανοδική τάση», επεσήμανε αρχικά ο κ. Βοργιαζίδης, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τα ενεργά περιστατικά στο Δήμο Βέροιας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ειδικότερα : τη Δευτέρα 28/6 ήταν 6, τη Δευτέρα 5/7 ήταν 5, τη Δευτέρα 12/7 ανήλθαν σε 16, ενώ τη Δευτέρα 19/7 ανέβηκαν στα 18.

Μένοντας στο θέμα, ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς κατ' οίκον, ανθρώπων που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα και είναι κατάκοιτοι, «ώστε να συνεισφέρουμε σ' αυτό το κομμάτι».

Ο δήμαρχος Βέροιας ακόμα στην ενημέρωσή του έκανε λόγο και για τις νέες προτάσεις του Δήμου Βέροιας, που έχουν να κάνουν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την οποία και θα λάβουν μέσα στο προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα λάβουν χρηματοδότηση η αλλαγή τάπητα στο ΔΑΚ Βέροιας (περιοχή Μακροχωρίου), η ολοκλήρωση του βρεφικού σταθμού στην Κυψέλη και η εκπόνηση μελέτης για το νέο κλειστό γυμναστήριο στην είσοδο της πόλης.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βοργιαζίδης έκανε γνωστό ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην τοποθέτηση απινιδωτών σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος Βέροιας πρόκειται να κινηθεί στην κατεύθυνση να ενισχυθούν και οι αθλητικοί χώροι.

«Βλέπετε, φίλες και φίλοι, το πρόγραμμά μας προχωράει κανονικά και οι προσπάθειες αμείβονται κανονικά. Θα ακολουθήσουν κι αλλες χρηματοδοτήσεις και θα δουλεύουμε για το καλό της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιαζίδης, ολοκληρώνοντας τις αναφορές του προ ημερησίας διάταξης.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή, οι εξελίξεις της οποίας έρχονται πιο γρήγορα, όπως είπε, και κατέθεσε πρόταση, να υπάρξει φύτευση δένδρων στα πεζοδρόμια της πόλης. Μάλιστα, επ αυτού πρότεινε να «τρέξει» πρόγραμμα υϊοθέτησης δένδρων από πολίτες σε συνεργασία με το δήμο Βέροιας.

Η επικεφαλής της παράταξης «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη», Γεωργία Μπατσαρά, έκρινε τον εμβολιασμό των πολιτών ως το μόνο όπλο απέναντι στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, την ώρα μάλιστα που, όπως τόνισε, το 4ο κύμα κάνει την επέλασή του, ενώ με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης προχθές (20 Ιουλίου) 47 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, επεσήμανε πως η Λευκωσία είναι η μόνη πόλη διχοτομημένη, καταδικάζοντας συγχρόνως τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα όσα τετελεσμένα επιχειρεί στη Μεγαλόνησο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους Κύπριους αδελφούς μας.

Η ίδια ακόμα και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, σε Βέροια και Βεργίνα, για τα εγκαίνια του «τοίχου της μνήμης», εξέφρασε τις ευχαριστίες της τόσο στην κ. Μενδώνη, όσο και στην προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας – Πέλλας, κ. Αγγελική Κοτταρίδη, που συνέβαλλαν στη σχεδίαση και υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Παύλος Παυλίδης, εξέφρασε αρχικά την απορία του για τη μη αναφορά του δημάρχου Βέροιας στη διήμερη επίσκεψη της κ. Μενδώνη σε Βέροια και Βεργίνα, έκανε λόγο στη συνέχεια για μια ανυπόφορη κατάσταση σε δρόμους της Βέροιας με τις ζεστές μέρες που επικρατούν και τη σκόνη σε έργα που εκτελεί η ΔΕΥΑΒ, αλλά και για δυο ειδών συμπεριφορές απέναντι σε πολίτες, χωρίζοντας και τιμωρώντας τους με το να κλείνουν κι αποκαθιστούν αλλού κι αλλού όχι.

Aπό τη μεριά του, ο επικεφαλής της παράταξης «προτεραιότητα ο πολίτης», Αντώνης Μαρκούλης, κατέθεσε πρόταση, η οποία, όπως είπε, θα ανακουφίσει τους οδηγούς που ταλαιπωρούνται στο κέντρο της Βέροιας να βρουν χώρο στάθμευσης. Ειδικότερα, αφού πρώτα επεσήμανε, βέβαια, πως ο αριθμός των ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης έχει συρρικνωθεί, πρότεινε να εξευρεθούν περιφερειακοί χώροι, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως πάρκινγκ, για να «αναπνεύσει» το κέντρο. Επιπλέον πρότεινε την επιβολή χαμηλού τέλους στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (0,30 ευρώ), όπως και τη χρήση ακόμα σχολικών αυλών για κάποιες ώρες της ημέρας.

Επιπρόσθετα, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Δήμος Βέροιας πρόκειται να δώσει για χρήση στους δημότες εφαρμογή, για να υποβάλλουν αιτήματα και παρατηρήσεις. Ο κ. Γρηγοριάδης κατέστησε σαφές ακόμα πως η προετοιμασία του Δήμου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της και πως ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου, για να μπορέσουν να εξυπηρετούν πολίτες απρόσκοπτα, όταν το σύστημα μπει σε λειτουργία.

Τέλος, απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης στον κ. Παυλίδη για το ότι δεν είπε τίποτα για την επίσκεψη της κ. Μενδώνη στη Βέροια, τόνισε πως το πρώτο θέμα που τέθηκε προς αυτήν, ήταν να υπάρξει η δυνατότητα παγκόσμιας προβολής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. «Θα είναι τεράστιο γεγονός και θα κοινοποιηθεί παντού», επεσήμανε ο κ. Βοργιαζίδης, για να λάβει την απάντηση από την κ. Μενδώνη ότι η ίδια θα βοηθήσει σ' αυτό, ενώ ο κ. Βοργιαζίδης είπε ακόμα ότι «απ' όσο ξέρω, τα εγκαίνια του έργου αυτού θα κάνει ο πρωθυπουργός».

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στην κ. Μενδώνη, όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, ήταν αυτό των διατηρητέων της πόλης τα οποία γκρεμίζονται και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και πως μ' αυτά χάνεται η αίγλη και η πολιτισμική κληρονομιά. Η κ. Μενδώνη, όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, έθεσε προς αυτόν ότι με το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπάρχει το «διατηρώ κατ' οίκον», μέσα από το οποίο οι κάτοικοι θα μπορούν να τα φτιάξουν και να είναι διατηρητέα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμα τις προϋποθέσεις. Επιπλέον, ο κ. Βοργιαζίδης ζήτησε από την κ. Μενδώνη να υπάρξει η ψηφιακή απεικόνιση των εκθεμάτων των Αιγών, ενώ τέλος ο δήμαρχος ανέφερε πως η επόμενη συνεδρίαση του σώματος θα γίνει μετά το Δεκαπενταύγουστο.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Βοργιαζίδης
Λαζαρίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής