breaking news Νέο

Έκτακτη σύσκεψη ζητά η ΚΕΔΕ από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης “Δ” και την προστασία του τουριστικού προϊόντος

Έκτακτη σύσκεψη ζητά η ΚΕΔΕ από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης “Δ” και την προστασία του τουριστικού προϊόντος

Με το δυναμικό στέλεχος της μετάλλαξης “Δ” να καθίσταται κυρίαρχο στη χώρα και εν μέσω της τουριστικής περιόδου, με Κυκλάδες και Κρήτη βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο λόγω της ανησυχητικής αύξησης των περιστατικών, η ΚΕΔΕ στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα ζητά από την κυβέρνηση να υπάρξει έκτακτη σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση της μετάλλαξης “Δέλτα” και η προστασία του τουριστικού προϊόντος.

Στόχος του αιτήματος που υποβάλλεται μέσω επιστολής του προέδρου της Ένωσης, Δημήτρη Παπαστεργίου, προς τους υπουργούς Υγείας (Β. Κικίλια) και Τουρισμού (Χ. Θεοχάρη) και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών (Στ. Πέτσα), είναι να αξιολογηθούν τα ήδη ληφθέντα μέτρα, αλλά και η επιδημιολογική κατάσταση στις ελληνικές τουριστικές περιοχές, ώστε να εξεταστούν τυχόν νέα μέτρα, να δοθεί η δυνατότητα στους δημάρχους να καταθέσουν δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που «απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια που καταβάλλουμε για ασφαλές άνοιγμα στις περιοχές μας», καθώς και να συναποφασιστούν πολιτικές στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων πληττόμενων από τα κυβερνητικά μέτρα περιοχών.

 

Αγωνιούν οι ειδικοί για το 4ο κύμα

Στο μεταξύ, καθώς το τέταρτο επιδημικό κύμα σαρώνει τη χώρα μας και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται εκθετικά, εντείνεται η αγωνία των ειδικών για την εφαρμογή των μέτρων επιδημιολογικής επιτήρησης στον τουρισμό, με μόλις το 44% του πληθυσμού εμβολιασμένο και ανεμβολίαστους 3 στους 10 άνω των 60 ετών.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής